מהי אלימות?

הסרט 'חמש מצלמות שבורות', שטענתו הבסיסית היא על אלימות ישראלית כנגד מאבק פלסטיני בלתי אלים, חוזר ללא פסלון. לְמה נחשבת פציעת מאות שוטרים וחיילים מידויי אבנים וסלעים בבילעין? ל'הארץ' יש לכך תשובה גיאוגרפית.

הסרט 'חמש מצלמות שבורות', שטענתו הבסיסית היא על אלימות ישראלית כנגד מאבק פלסטיני בלתי אלים, חוזר ללא פסלון. לְמה נחשבת פציעת מאות שוטרים וחיילים מידויי אבנים וסלעים בבילעין? ל'הארץ' יש לכך תשובה גיאוגרפית.

בורנאט ו"הממצאים המרשיעים"

חמש מצלמותיו השבורות של עימאד בורנאט מסודרות על השולחן באופן מכמיר לב, כמו לסמל את האלימות הישראלית כנגד "המאבק הפלסטיני הבלתי אלים", המתרחש בשנים האחרונות בכפר בילעין. שהרי, אחד ההיגדים הפלסטיניים המרכזיים על אודות המאבק בכיבוש הישראלי, כהגדרתם, נוגע להיות מאבקם נגד הקמת גדר ההפרדה באדמות הכפר "בלתי אלים". כדי להפיץ את בשורת מאבקם ה"בלתי אלים", ומתוך כך גם מעורר ההזדהות, וכדי להשרישו בשיח הפוליטי כעובדה שאין עליה עוררין, עושים הפלסטינים שימוש בסוכני מידע ממלוא רוחב חצי הקשת השמאלית, החל בקואליציית נשים למען השלום, עבור בבלוגים שונים של אקטיביסטים נגד גדר ההפרדה, המשך באתרי פעולה שונים נגד "הכיבוש", וכלה באתרי שמאל ממוסדים ומוכרים מעט יותר, דוגמת העוקץ, או הגדה השמאלית, ועוד כהנה וכהנה, לא פחות מ-12,700 תוצאות בגוגל למילים העבריות "בילעין מאבק לא אלים".

אגב סיקור מועמדותו לאוסקר של סרט התעודה 'חמש מצלמות שבורות', הצטרף אל כל אותם אתרים וארגונים גם עיתון 'הארץ', שקבע אף הוא שהמאבק הפלסטיני נגד הקמת הגדר בבילעין הוא בלתי אלים ('הארץ', 13.1.13).

האמנם מאבק בלתי אלים? המצג הכוזב על אודות המתרחש בבילעין דרך שגרה, ולא פחות מכך, שיתוף הפעולה של התקשורת עם הפצתו, נדון כבר בהרחבה על דפי אתר זה. ועם זאת, הירתמותו של עיתון 'הארץ' להפצת מצג שווא זה, והמחשבה על המתחולל במוחו ובנפשו של האזרח דובר האנגלית מעבר לים, הקורא אותו במהדורה האנגלית של העיתון ומפתח בעקבותיו עוינות כלפי ישראל, מזמינה העמדת דברים על דיוקם:

מפגין בלתי אלים בבילעין (צילום: פלאש 90)

המאבק הפלסטיני בבילעין הוא, מזה שנים רבות, מאבק אלים ומסוכן, שגרם עד כה לפציעותיהם של מאות חיילים ושוטרים מסלעים ואבנים שהושלכו לעברם. ב-11 ביולי 2009, לשם המחשה, דיווח הג'רוזלם פוסט כי "מאז תחילת השנה, יותר מ-100 חיילים ושוטרי מג"ב נפצעו, חלקם קשה, במהלך ההפגנות נגד הגדר בבילעין ובנעלין הסמוכה".

חלק מהפציעות הסתיימו באובדן הראייה של שוטרים שספגו סלעים בפניהם, ולפציעות קשות נוספות. למרות זאת, מגיב הצבא בהפעלת מערכות חדשניות לנטרול פעולות אלימות דוגמת יידויי אבנים ובקבוקי תבערה, אשר כל מטרתן לגרום למינימום פגיעה במתפרעים.

האם אין עיתון 'הארץ' מחשיב את פעולת יידוי אבנים וסלעים בבני אדם (סקילה בשמה המקראי) לאלימות? אזרחים ישראלים רבים נפצעו קשות ואף נהרגו מידויי אבנים בידי פלסטינים לא פעם ולא פעמיים. ההגדרות שבחרו בתי המשפט בישראל להעניק לפעולה "בלתי אלימה זו" היו פעולת איבה במקרה אחד, או מעשה מסוכן מאין כמותו העלול לגרום למוות במקרה אחר.

למעשה אין צורך להרחיק. 'הארץ' בעצמו הגדיר לאחרונה את פעולת יידוי אבנים כאלימות. איך יתכן? פשוט מאד. באותו מקרה לא היו משליכי האבנים פורעים פלסטינים מבילעין, אלא יהודים חרדים מירושלים.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות