הספר הישן נולד מחדש

קוראים רבים בארץ ובחו"ל זכו השבוע למניפולציה מיותרת אודות האייטולה עלי חמינאי

תזמון מושלם. חמינאי (צילום: ויקיפדיה)

התזמון כמעט מושלם מדי. העולם כולו עוקב בדריכות אחרי הקונגרס האמריקאי – האם יסיר את הסנקציות מאיראן או לא – ולפתע מתפרסם ספר של האייתולה עלי חמינאי, המסביר כיצד להשמיד את ישראל. כאמור, תזמון מושלם. הידיעה אודות הספר הופיעה לראשונה ב"ניו יורק פוסט", ומשם עברה במהירות לכלי התקשורת הישראלים. כך למשל ב-Mako ("חמינאי מציג: המדריך לחיסול ישראל", 2.8):

אחרי החתימה על הסכם הגרעין – האירנים חוזרים לאיומים המוכרים: האייתולה עלי חמניאי התפנה לאחרונה בכדי להוציא לאור "מדריך" חדש בו הוא מציג את האופן שלטענתו ניתן להביא לחיסולה של מדינת ישראל.

בספרו החדש "פלסטין", המנהיג הרוחני העליון של אירן מציג לעולם את משנתו בנוגע לדרך שבאמצעותה ניתן להביא להפלתה של המדינה הציונית כלשונו. במשך כל שנותיו, המשטר האירני סירב לחשוף את חלקו במאבק באויב הציוני, אך מהמדריך של חמינאי עולה כי סופה של ישראל יגיע שלא בפעילות ישירה של חיילים אירנים אלא על ידי שליחים אחרים.

דיווח דומה, בעל כותרת דומה להפליא, פורסם ב'ידיעות אחרונות':

 

yediot

וכך גם ב'ישראל היום':

hayom

אלא שד"ר רז צימט, חוקר במרכז אליאנס ללימודים איראנים באוניברסיטת תל-אביב, טוען כי התזמון אכן היה מושלם מדי:

raz

ובכן, לא "חדש" ולא "התפנה לאחרונה להוציא לאור", אלא ספר שכבר קיים לפחות ארבע שנים. את הספר בפרסית ניתן לראות כאן בהודעה משנת 2011, כמו גם הזמנה (באנגלית) לאירוע ההשקה שלו. מכיוון שלא חסרות סיבות לפקפק באהבת ציון של חמינאי, צרכני תקשורת בארץ ובחו"ל היו מסתדרים היטב גם ללא המניפולציה של כתב הניו יורק פוסט.

 

 

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות
  1. למספר 1

    ברור לי 2 דברים
    א. אתה עובד ו\או מרגיש שייכות לעיתון בעל הזדהות ליברלית
    ב. לפי השפה בה אתה משתמש אני מניח שאתה גם טיפה מתנשא ובעל דעות קדומות

  2. בהמשך להודעה הקודמת
    רואים כאן אולי תופעה הפוכה וזה אף יותר חמור, אולי לא רק הרייטינג הוא ההניעה (מוטיבציה בלעז) אלא השפעה על דעת הקה בכיוון ה"נכון". האם ניתן להניח שקברניטי הניו יורק פוסט מתנגדים להסכם עם איראן? כחלק מהקו השמרני של העיתון ?

  3. רואים כאן למעשה דוגמא איך ידיעה כלשהי בעיתון אחד הופכת להיות ידיעה בעיתון אחר. אין שום תחקירים ושום בדיקות. אני מניח שהקריטריון לפרסום או פרסום ידיעה תמיד נשאר זהה: האם יש לזה רייטינג?

    קל להניח שידיעות דומות זולגות מעיתוונים בישראל החוצה (מישהו אמר עיתון הארץ?)

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות