אגדת עם אמריקנית

ב-YNET מספרים לנו על היסטוריית האלכוהול של נשיאי ארצות הברית לדורותיהם, ועל הדרך מספרים סיפור משונה על אשת הנשיא הראשון של ארצות הברית

 

לפני כמה ימים, באווירת הבחירות בארה"ב, העלו ב-YNET כתבה על היסטוריית האלכוהול של נשיאי ארצות הברית לדורותיהם ("ההיסטוריה המשכרת של נשיאי ארצות הברית", 4.11.2016).

בין היתר נכתבה שם עובדה מעניינת על הזוג הנשיאותי הראשון של ארצות הברית, ג'ורג' ומרתה וושינגטון:

הגנרל שהפך לנשיא הראשון, ג'ורג' וושינגטון, לא היה שתיין רציני מעולם. לעומת זאת, אשתו, מרתה וושינגטון, נהגה לקיים שעת "האפי האוור" עם צוות הבית הלבן, שהחלה מדי יום בשעה 15:00 והסתיימה עם תחילת ארוחת הערב.

גולש ערני בשם אלעד גור אריה, הסב את תשומת ליבנו לעובדה חשובה:

ג'ורג' וושינגטון כיהן כנשיא בין השנים 1789-1797. אלא שהבית הלבן עוד לא היה בנוי אז. למעשה, הבית הלבן שימש כמעון הנשיא  הרשמי רק עבור נשיאה השני של ארצות הברית, ג'ון אדמס (שעבר עם רעייתו למעון הרשמי ב-1800, עוד בטרם הושלמה הבניה).

כלומר, ג'ורג' וושינגטון מעולם לא התגורר בבית הלבן , אם כך, כיצד הנהיגה אשתו מרתה "האפי האוור" עם צוות הבית הלבן?

אך האמת היא שמלבד זאת, גם התיאור של מרתה וושינגטון כשתיינית עליזה, עורר בנו תמיהה. פנינו לספריית ג'ורג' וושינגטון במאונט ורנון לברר האם יש לסיפור הזה רגליים. תשובה מפתיעה הגיעה מההיסטוריונית החוקרת של מאונט ורנון, מארי וי תומפסון , לפיה אין לסיפור יסוד עובדתי. כך תומפסון:

  1. ראשית, כאמור, בני הזוג וושינגטון מעולם לא התגוררו בבית הלבן.
  2. בתקופה של הפרדת מעמדות חברתיים, מרתה וושינגטון לא היתה מנהיגה שתייה עם הצוות – שהיה מורכב כמובן  מאנשים שחורים ולבנים, אמריקאים וזרים, חופשיים ועבדים.
  3. גב' וושינגטון נהגה לערוך קבלות פנים בימי שישי בסביבות 7 בערב, שהיו מיועדות למעמד החברתי ה"ראוי". בתפריט: תה, קפה, שזיפים ועוגה בחורף, לימונדה מיץ תפוזים וגלידה בקיץ .
  4. לו היתה מתקיימת "האפי האוור" כפי שתואר בכתבה, היא היתה מתנגשת עם ארוחת הערב, הארוחה המרכזית של היום, שבמהלך כהונת הנשיא, החלה מדי יום בשעה 4 אחר הצהריים.

לסיום, כתבה לנו החוקרת, לג'ורג וושינגטון היו אויבים פוליטיים- שאם היתה ידועה להם פיסת רכילות כזו – הם כבר היו מותחים על כך ביקורת. אך אין לכך שום תיעוד.

פנינו לכותב, שי שגב. בתגובה הוא שלח לנו מספר לינקים לאתרים עליהם הוא הסתמך, אך לא מצאנו בהם את הסימוכין לסיפור הזה. הוא הבטיח שישלח לנו מקורות מדויקים יותר בהמשך.

למאמר זה התפרסמו 5 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות