איסור שלא היה ולא נברא

חדשות 12 המציאו איסור של שר החינוך על התלמידים לצאת ולכבד את ארונות החטופים. האמת הפוכה לגמרי

צועדים למען החטופים. צילום: חיים גולדברג/פלאש90

ביום חמישי שעבר, ה-20 לפברואר, בעת שהושבו גופות ארבעה חטופים שנרצחו לגבולות מדינת ישראל, קיים ערוץ 12 משדר מיוחד לרגל המאורע.

כתבי הערוץ דנו ביניהם על המשמעויות, בעוד השידורים על המסך עקבו אחרי שיירת כוחות הביטחון שנשאה את הארונות, והאזרחים שיצאו לרחובות לקבל את פניהם.

או אז, כשעל המסך המוני אזרחים מנופפים בדגלים, העירה כתבת החינוך יעל אודם:

ביום ה-500, שר החינוך אסר על בתי ספר לצאת ולציין את היום מחוץ לכותלי בית הספר במרחב העירוני יחד עם הציבור בעיר, בטענה שזו מחאה והפגנה.

הצופים עלולים לחשוב ששר החינוך יואב קיש אסר על תלמידי ישראל לצאת ולתת כבוד אחרון לחטופים החללים, שהרי בכך עסק הדיון באולפן והשידור כולו. האמת היא שהערתה של יעל אודם פשוט שקרית, מכל כיוון שנבדוק אותה.

ראשית כל, היום ה-500 למלחמה היה יום שני ה-17 לפברואר, שלושה ימים קודם לכן. כל הנחיה של משרד החינוך לאותו יום ממילא אינה רלוונטית ליום חמישי, בו יצאו אלפי ישראלים לרחובות לכבד את החטופים.

האם לציון היום ה-500 שר החינוך אסר על הוצאת התלמידים מחוץ לכותלי בית הספר? גם זה לא נכון. הנחיות משרד החינוך שפורסמו לאותו יום, ומסמך ההדרכה שנשלח למורים, אינם כוללים כל הערה כזאת, אלא הנחיה לקיים "שיחות כיתה מונחות ופעולות אקטיביות שיאפשרו לתלמידים לעבד את התקופה המורכבת". אין שם כל איסור לצאת החוצה.

גם מכתב שר החינוך למנהלי חטיבות הביניים והתיכונים לא כולל כל הוראה שלא לצאת מכותלי בית הספר.

באופן מפתיע, אף כלי תקשורת שדיווח על ציון היום ה-500 במערכת החינוך לא הזכיר את "ההוראה" המוזרה של שר החינוך, כולל ערוץ 12 בעצמו.

אין פלא, אם כן, שבתי ספר רבים אכן הוציאו את תלמידיהם לציון היום ה-500 למלחמה, ואף דיווחו על כך בגאווה. מזל שהם לא שמעו את הדיווח של יעל אודם, לפיו שר החינוך מצווה עליהם להישאר בין דלתיים סגורות.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות