אלון בן דוד: רצועת עזה היא האזור הצפוף בעולם

כל הנתונים מראים שבניגוד למיתוס המסכנות הפלסטיני, אותו בלע ופלט אלון בן דוד במהדורה המרכזית, רצועת עזה אינה המקום הצפוף בעולם. אפילו לא קרוב לזה. ירושלים ותל אביב, לשם המחשה, צפופות יותר. שלא לדבר על מקומות "מבאסים" פי כמה, כדוגמת מקאו או הונג קונג

אחד המיתוסים הנפוצים ביותר על אודות רצועת עזה, הוא המיתוס בדבר היותה "המקום הצפוף ביותר בעולם". להטמעת המיתוס הזה בשיח הציבורי כוונה ומטרה. כוונה – להעמיד את רצועת עזה באור מסכן וקורבני, ואת תנאי החיים ברצועה כקשים מאד, אולי הקשים בעולם, ומטרה – ליצור בתת המודע של הנחשפים למיתוס הזה, את התחושה שמי שאשמה בסבלם ובצפיפותם של תושבי הרצועה, היא כמובן ישראל, הסוגרת את הרצועה בגדר גבול הרמטית.

מילא שכלי תקשורת זרים מפרסמים את המיתוס הזה (ואחר כך נאלצים כמובן לפרסם תיקונים), אבל כתבים צבאיים ישראלים?

אתמול (6.7), בדיווח במהדורה המרכזית של חדשות 10, קבע הכתב והפרשן הצבאי אלון בן דוד, (כאן, בדקה 44) ש"רצועת עזה היא האזור הכי צפוף בעולם".

הזדמנות להעמיד דברים על דיוקם ולרוקן את האוויר מהמיתוס השקרי הזה: רצועת עזה אינה האזור הצפוף בעולם. רחוק מזה. צפיפות אוכלוסין נמדדת על ידי מספר הנפשות החיות על פני קילומטר רבוע. לפי דו"ח רשמי של "סוכנויות האו"ם לשטח הפלסטיני הכבוש", עקב קצב גידול אוכלוסייה מהיר, בשנת 2020 תמנה אוכלוסיית הרצועה 2.13 מיליון נפש (לעומת כ-1.8 מיליון כיום לפי ההערכות), ובכך תאמיר צפיפות האוכלוסין ברצועה עד ל-5,835 נפש לקמ"ר.

אלא שעיון קצר בדו"ח של הלמ"ס, המעודכן לשנת 2013, מעלה שירושלים לא מחכה ל-2020, וכבר עכשיו עומדת צפיפות האוכלוסין בה על 6,630 נפש לקמ"ר, תל אביב עם 8,078 נפש לקמ"ר, וחיפה, בדומה לעזה, עם כ-4,000 נפש לקמ"ר בשנת 2013.

גם בהשוואה לחו"ל עזה אינה בראש רשימת המקומות הצפופים. צפופים ממנה הונג קונג (6,775 נפש לקמ"ר), סינגפור (8,259 נפש לקמ"ר), קטמנדו (13,225 נפש לקמ"ר), ג'קרטה (14,476 נפש לקמ"ר ב-2011), מקאו (21,018 נפש לקמ"ר) ועוד מקומות רבים ברחבי העולם.

'פרספקטיבה': אלון בן דוד, האומנם רצועת עזה היא האזור הצפוף בעולם?

אלון בן דוד: לגבי עזה סיטי נכון, אבל תשווה לטריטוריות גיאוגרפיות, לא לערים. תשווה את כל השטח של הרצועה.

'פרספקטיבה': אבל כשמשווים את כל שטח הרצועה, כמו שאמרת בכתבה, זה יוצא אפילו פחות צפוף.

אלון בן דוד: אני מכיר היטב את רצועת עזה ואני אומר לך שזה אחד האזורים הכי צפופים בעולם. אני לא חושב שיש על זה ויכוח.

 

למאמר זה התפרסמו 9 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות
  1. שטיפת מח לא יכולה להתחשב בעובדות, ומה שהתקשורת מבצעת בישראל נגד האזרחים הוא שטיפת מח ברמה סובייטית.

  2. מר בן דוד : הגישה שאומרת אני לא אתן לעובדות לבלבל אותי – או אולי – "עובדה – חלמתי" , פסו מן העולם.
    ובאופן כללי – לא כל מה שה"פלשטינים" אומרים הוא נכון – נתקלנו לא מעט פעמים שלא היה ככ נכון
    גם אני הייתי בעזה – מזמן – אבל … עזה ממש (אבל ממש – ממש) לא האיזור – עיר – או כל דרך אחרת לתחם את המקום – הצפוף ביותר בעולם – לגמרי לא – ביננו – אפילו לא מתקרב…

  3. התגובה שלו כ"כ מצחיקה שבא לי למות.
    טענה 1+1=3 אבל תסתכל על הנתונים 1+1=2
    תגובה: אני מכיר היטב את פעולת החיבור ואני אומר לך שזה 3. אני לא חושב שיש על זה ויכוח.

  4. אני מקווה שהשיחה עם אלון בן דויד נגמרה ב: "אולי הגיע הזמן לחשוב"

  5. הייתי מאד מתפלא אם זה לא היה אלון בן דוד, אבל מהכתבות שלו אני כבר לא אתפלא בכלל, גם אם הוא יגיד מחר שחזיריפ פלסטינאים וורודים מסוגלים לעוף

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות