ב'מעריב' מנסחים מחדש את היוזמה הערבית

נדב תמיר, מנכ"ל ג'יי סטריט ישראל טוען שדחיית היוזמה על ידי ישראל מראה שישראל לא מעוניינת בשלום. מה הוא מסתיר מהקוראים?

People attend a Peace conference at the Yad Eliyahu Arena in Tel Aviv, July 1, 2024. Photo by Tomer Neuberg/Flash90 *** Local Caption *** כנס שלום עכשיו יד אליהו שמאל שלום אחווה

מנכ"ל ג'יי סטריט ישראל, נדב תמיר, חולק נמרצות על הישראלים המאשימים באופן בלעדי את הפלסטינים בסכסוך המתמשך, בקריסת תהליך השלום ובמלחמה הבלתי פוסקת. בטורו ב'מעריב' הוא מתרה בנו:

פעם אחר פעם הפלסטינים בחרו בדרך האלימות והטרור אבל להטיל עליהם את מלוא האשמה, זה לא רק לא נכון, אלא גם מסוכן כי בכך אנחנו מטייחים את המחדלים שלנו…

ומהם המחדלים שלנו? נדב תמיר מסביר:

לאורך השנים, ביותר מדי צמתים, ישראל העדיפה את השימוש בכוח על פני הידברות.

הוא כותב על "יותר מדי צמתים", אך טורו מציין דוגמה אחת ויחידה להעדפה הישראלית לכוח ואלימות על פני הידברות ושלום:

רק לקיחת אחריות יכולה להביא לשינוי. התעלמות ישראל מיוזמת השלום הערבית כבר כ־20 שנה משדרת לעולם הערבי ולעולם כולו שישראל אינה מעוניינת בשלום שיביא לסיום הכיבוש וליציאה מהשטחים.

נדב תמיר מוליך את הקוראים שולל. הוא יוצר מצג שווא לפיו היוזמה הערבית דוגלת בסיום הסכסוך הישראלי-ערבי בתמורה ל"סיום הכיבוש ויציאה מהשטחים", ושדחיית היוזמה או התעלמות ממנה מעידה שישראל סרבנית שלום. הוא לא הראשון, לא השני, לא השלישי ולא העשירי שטוען זאת. רבים טענו זאת לפניו, ולכולם נוח להתעלם מעובדה אחת פשוטה: בנוסף לנסיגה לקווי 1967, היוזמה הערבית קוראת לחיסול מדינת ישראל כמדינה יהודית והפיכתה למדינה ערבית.

זו לשון היוזמה שהתקבלה על ידי ועידת הליגה הערבית בביירות ב-28 למרץ 2002:

השגת פתרון צודק לבעיית הפליטים הפלסטינים, כפי שיוסכם בהתאם להחלטת העצרת הכללית של האו"ם 194.

ומה קובעת החלטת העצרת הכללית של האו"ם 194?

הפליטים המבקשים לשוב לבתיהם ולחיות בשלום עם שכניהם יורשו לעשות זאת בהקדם האפשרי, ושישולמו פיצויים תמורת רכושם של מי שיבחרו לא לשוב ותמורת אובדן או נזק לרכוש…

כלומר, היוזמה קוראת למימושה המלא של זכות השיבה, לתוככי ישראל, בהגדרתה המרחיבה ביותר – מיליוני צאצאי פליטים שיורשו להיכנס לגבולות הארץ ולהתיישב בה.

זו היוזמה שדחייתה על ידי ישראל מהווה ראיה לסרבנות השלום שלה, לדעת בכיר בארגון המגדיר עצמו "פרו-ישראלי".

להצטרפות לרשימת התפוצה וקבלת עדכונים שוטפים במייל לחצו כאן.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות