האם ישראל מאפשרת ייצוא מעזה?

עמירה הס טוענת ב'הארץ' כי מאז 2007 ישראל אוסרת שיווק תוצרת חקלאית ותעשייתית-קלה מחוץ לרצועת עזה. היא טועה. הס בתגובה: כמה משאיות בחודש זה לא רציני

עגבניות במעבר רפיח בדרך לשווקים אירופאים, 2011 (פלאש 90)

בטור שלה ב'הארץ' ("מה לא המליצו בכירי צה"ל ליעלון בנוגע לעזה", 12.7) מבקרת עמירה הס את מדיניות צה"ל בנוגע לסגר על עזה. בעניין אחד היא לא מדייקת. כך הס (הדגש לא במקור):

לא מצוין אם צה"ל ממליץ לחזור ולהתיר לפלסטינים ברצועה לשווק בישראל ובגדה את תוצרתם, אבל אולי הבכירים מתכוונים לכך. מאז 2007 ישראל אוסרת שיווק תוצרת חקלאית ותעשייתית־קלה (בגדים, ריהוט) מחוץ לרצועה. כך נהרסו ענפים יצרניים חשובים. יש לקוות שבכירי צה"ל מבינים שאין התאוששות כלכלית בלי שיקום המגזר היצרני והיכולת לשווק תוצרת.

טענה זו אינה נכונה, אם כי מתגובתה של הס לפניית 'פרספקטיבה' (בהמשך) ניכר כי היא מכירה את העובדות, אך חולקת על המשמעות שלהם. למעשה, מאז נובמבר 2014, ישראל כן מאפשרת ייצוא של כמות קטנה של תוצרת חקלאית ותעשייתית מרצועת עזה. כך למשל לפי הנתונים של האו"ם מתחילת השנה:


UN1

גם בעמותת גישה, המתנגדת לסגר על הרצועה מציינים את הנתונים הבאים:

הוצאת סחורות מהרצועה: בנובמבר 2014 ביטלה ישראל את האיסור בן שבע השנים על שיווק סחורה מעזה בגדה, וב-12 במרץ 2015  אישרה ישראל שיווק שני סוגים של סחורה חקלאית מעזה בשטחה, למשך שנת השמיטה • מספטמבר 2014 ועד יוני 2015 יצאו כ-67 משאיות סחורה מהרצועה בממוצע בחודש, כ-6% מהממוצע החודשי ערב הסגר ב-2007.

יוצא איפוא, כי ישראל אכן מאפשרת לייצא סחורות מהרצועה, גם אם מדובר בכמות יחסית מוגבלת.

תגובתה של הס לפניית 'פרספקטיבה': "שתי משאיות או שלוש בחודש (אולי התכוונה ביום, ג"ש), עם הרבה יחצנות אמנם, זה לא רציני לדעתי אלא רק העמדת פנים או ריצוי רגעי של שגרירות זו או אחרת. כשיהיו כמויות רציניות שיביאו לשינוי אמיתי אדווח ואכתוב עליהן."

זכותה של הס לטעון כי כמות הסחורה שמאפשרת ישראל לייצא מהרצועה אינה משמעותית, אבל היא לא יכולה לטעון כי ישראל אוסרת באופן קטגורי לייצא סחורה מעזה, שכן מדובר בטענה שגויה עובדתית. ראוי שקוראי 'הארץ' יקבלו קודם את העובדות, ורק אח"כ את הדעות של כתביו.

 

למאמר זה התפרסמו 4 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות
  1. למה שלא ייצאו סחורה למצריים או באמצעות מצריים? הרי באמנת חמאס השלטון שלהם, כתוב בסעיף 7 שמטרתם לרצוח את כול היהודים בעולם (לא רק את היהודים בישראל). למה אנחנו צריכים בכלל לדאוג ליצוא שלהם? הס מרשעת או חייזרית. מבחינת מסכנות שזו הסחורה העיקרית שהם מוכרים בשיתוף הס, הרי לפני צוק איתן רמת החיים בעזה הייתה גבוהה משל גלזגו אנגליה. למה הם תקפו? ואגב איך 'שיקום הרצועה' יועיל לשקט?

  2. אמירה הס לא טועה היא משקרת. יש הבדל תהומי בין שני הדברים.

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות