'הארץ' משקר בנוגע לעמדת הציבור לגבי סיום הלחימה

לפי 'הארץ', רוב הציבור תומך בהחזרת החטופים גם במחיר סיום הלחימה. לפי הנתונים 'הארץ' משקר

עסקת חטופים ללא התחייבות להפסקת הלחימה (צילום: עטיה מוחמד פלאש 90)

ביום רביעי האחרון קבעה רוית הכט ב'הארץ' קביעה מעניינת, ולפיה

רוב הציבור — למעט הציונות הדתית, המגזר והמפלגה — תומך בהחזרת החטופים גם במחיר סיום המלחמה

האמנם רוב הציבור, למעשה רובו ככולו חוץ מהציונות הדתית, תומך בזניחת מטרת המלחמה של הכנעת חמאס בתמורה להשגת מטרת המלחמה של שחרור כל החטופים?

כרגיל, עלון התעמולה הפרו חמאסי 'הארץ', שוב משקר לקוראיו במצח נחושה.

הכט מסתמכת על סקר שפורסם בערוץ כאן 11 יומיים לפני פרסום מאמרה.

גם אם נניח שהסקר מציג את תמונת המצב האמיתית, ממצאיו אינם תומכים בטענה של הכט ו'הארץ'.

לפי הסקר, רק 44% מהציבור, מיעוטו הברור, תומך בהפסקת המלחמה. שאר הציבור או תומך בחזרה ללחימה או תומך ב'מתווה ויטקוף', הכולל החזרת חטופים ללא התחייבות ישראלית להפסקת המלחמה, או לא יודע.

כך שגם הישענות הכט ו'הארץ' על אותו סקר של כאן 11 לא מאמתת את השקר הגס והבוטה לפיו רוב הציבור בעד הפסקת המלחמה.

אבל מה בכלל שווה אותו סקר?

הסקר של כאן 11 כלל 600 נשאלים (אין לדעת על סמך מה נבחרו) והפנה אליהם את השאלה במה הם תומכים בלי להסביר מה כוללת כל אפשרות ומהן משמעויותיה.

וישנה עוד אינדיקציה, שגם אם אינה לפי מתודולוגיה מחקרית כמו הסקר של כאן 11, עדיין היא בעלת חשיבות, ודאי לאור התוצאות המובהקות העולות ממנה:

הבלוגר אבו עלי אקספרס העלה בערוץ הטלגרם הפופולרי שלו סקר דומה עד זהה, אבל הוסיף לעוקביו את המידע שהסקר של כאן 11 מנע מהם. כלומר מה משמעות עסקת החטופים לפי מתווה חמאס בנוסף להפסקת הלחימה, ומהו בדיוק 'מתווה ויטקוף'.

התוצאה שהתקבלה, לא מצד 600 נשאלים שכאמור אין איש יודע מי בחר בהם, אלא מצד קרוב ל 30 אלף גולשים, העלתה ש 88% מהישראלים תומכים או ב'מתווה ויטקוף', שכאמור קובע המשך שחרור חטופים ללא הסכמה להפסקת הלחימה, או בחזרה ללחימה. רק 9% מהישראלים תומכים בהפסקת הלחימה תמורת שחרור החטופים. ('אבו עלי אקספרס' אינו מזוהה פוליטית ולמעלה מחצי מיליון עוקביו מייצגים את כלל המפה הפוליטית)

כלומר, ממצב של "רוב הציבור — למעט הציונות הדתית, המגזר והמפלגה", שכביכול תומך בהפסקת הלחימה, הגענו למיעוטו לפי הסקר של כאן 11, ולפחות מעשירית הציבור הישראלי שאכן תומך בכך, לפי משאל גולשים המוני בערוץ הטלגרם של 'אבו עלי אקספרס'.

(זו היתה דוגמה מס' 758396 לאמינות הדיווחים ב'הארץ' בכל הנוגע לסכסוך עם הפלסטינים)

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות