ל'גרדיאן' אין כל עניין בהתנגדות הפלסטינית… לחמאס

העיתון הבריטי תמיד ייחס לישראל רצחנות זדונית וחסרת עכבות נגד הפלסטינים. כשמדובר בפשעים של חמאס נגד הפלסטינים, העיתון תמיד יעצום עין

מאת אדם לביק

בכיר החמאס ראזי חמד אמר לאחרונה בראיון לרשת אל-ערביה שאפילו בדיעבד, בהינתן היקף ההרס בעזה והפגיעה באזרחים פלסטינים במהלך 14 החודשים האחרונים, אין לו כל חרטות בנוגע להחלטת הארגון שלו להוציא לפועל את הטבח הברברי של גברים, נשים וילדים בשבעה באוקטובר.

במילים אחרות, בעוד כצפוי אין לו בעיה מוסרית עם רצח המוני, עינויים, אונס והטלת מומים ביהודים, גם ידיעת המחיר ששילמו הפלסטינים ברצועת עזה כתוצאה מהמתקפה, אינה מעוררת אצלו ספקות כלשהן בנוגע אליה.

לחמד, באופן טיפוסי לטרוריסט סוציופת ופנאטי, אין כל חרטות.

כמובן, הרעיון שמנהיגי חמאס צריכים לערוך חשבון נפש, או שיש להטיל עליהם אחריות מוסרית עקב החלטתם לשגר את המתקפה האנטישמית הקטלנית והסדיסטית ביותר מאז השואה, טבח שהוביל גם לסבל פלסטיני אדיר ממדים, לעולם אינו נלקח בחשבון על ידי העיתון הבריטי, ה'גרדיאן'.

דוגמה לכך היא כתבתם של כתב החוץ של העיתון, ג'וליאן בורגר, והכתב בעזה מלכ א-תנתש, אודות אמנים פלסטינים המתכננים לקיים את הביאנלה של עזה כ"אקט של התנגדות והישרדות". כך נכתב שם, בין היתר:

אמנים פלסטינים בעזה מתכננים לייסד תערוכת "ביאנלה" כפעולה של התרסה כנגד המתקפה הצבאית של ישראל ולרכז את תשומת הלב לזעקתם של 2.3 מיליון האנשים החיים בטריטוריה, תחת הפצצות הנמשכות כבר למעלה מ-13 חודשים…

כ-50 אמנים מעזה יציגו את עבודתם בתוך הרצועה הנצורה, והם מחפשים גלריות אומנות שיציגו תערוכות מעבר לים…

מטרת הרעיון היא להציג הוכחה אומנותית לחיים למול הניסיון לנשל את הפלסטינים בעזה מאנושיותם.

בכתבה אין התייחסות לשאלה אם האמנים מעוניינים לנצל את כישוריהם האומנותיים כדי "להתריס" נגד המשטר האוטוריטארי המושל ברצועה – למעשה, המילה 'חמאס' כלל אינה מוזכרת בכתבה.

מדוע? יש לכך לפחות שני סיבות עיקריות.

ראשית, אין ספק שזה מסוכן ביותר עבור האמנים העזתים להטיח ביקורת בחמאס. פלסטינים שייצרו אומנות הלועגת או מגדפת את חמאס, או שיקראו לארגון הטרור לשחרר את החטופים ולהיכנע, יבצעו בכך מעשה אמיתי של גבורה והתנגדות.

שנית, סביר להניח כי הקהלים האירופיים שהם מבקשים למשוך, יגלו עניין מועט בתצוגה של אמנים עזתיים המתמקדת בפשעי חמאס.

פשעים אלו נגד הפלסטינים כוללים גניבה ואגירה של מזון ושימוש באזרחים הפלסטיניים כמגנים אנושיים – כמו גם, בשנים שלפני המלחמה, הסטת הסיוע ההומניטרי בשווי מיליוני לטובת הקמת מאות קילומטרים של מנהרות טרור ותשתיות צבאיות נוספות, ועינוי עצירים פלסטיניים, כולל להט"ב ואזרחים שהתנגדו לשלטון חמאס.

תמונה מתוך סרטון המתעד עינויים של עצירים פלסטינים של חמאס – סיפור שלא דווח כלל על ידי ה'גרדיאן'

וכך, אין סיכוי שכלי תקשורת כגון ה'גרדיאן' יסקרו תערוכת אומנות המציגה אמנים פלסטינים המתנגדים לחמאס.

לכן, כשאנו טוענים שהסיקור של ה'גרדיאן' מאז השבעה באוקטובר היה ועודנו למעשה פרו-חמאס, אנחנו לא מתכוונים רק לשנאה האובססיבית שלהם כלפי ישראל. אנחנו מתייחסים גם לכך שהעיתון מוחק באופן מוחלט את המניעים, ההחלטות והפעולות של ארגון הטרור האסלאמי – מה שמותיר את הקוראים עיוורים להשפעות הקשות שלו על האזרחים הפלסטינים.

המאמר פורסם לראשונה באנגלית באתר CAMERA-UK. עיבד ותרגם לעברית: שלומי בן מאיר

להצטרפות לרשימת התפוצה וקבלת עדכונים שוטפים במייל לחצו כאן.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות