'הארץ': בצה"ל לא לומדים על טבח כפר קאסם

על יסוד הקביעה שצה"ל מסתיר מחייליו את טבח כפר קאסם, מסיק 'הארץ' שישראל גרועה מגרמניה הנאצית, שאינה מסתירה משוטריה את פשעי משטרת הסדר בשואה. כרגיל, בעיה אחת קטנה. העובדות. וגם השקרים

הנשיא לשעבר ריבלין מבקר באתר הזיכרון לטבח בכפר קאסם (צילם: מרק ניימן, לע"מ)

ההיסטוריון דניאל בלטמן ומערכת עיתון 'הארץ' חולקים דיבוק משותף: השוואות כפייתיות של ישראל לגרמניה הנאצית. עד כאן הכל רגיל ומוכר, נותר רק לרחם עליהם על לופ התיעוב העצמי השיגעוני שהם לפותים בו.

כשבמסגרת ההפרעה הנפשית המשותפת הזו הם משקרים בעזות מצח וטופלים על צה"ל ועל ישראל עלילות שווא ושקרים גסים ונבזיים, עלינו להעמידם במקומם. ובכן, הנה מה שהם עשו ביום שישי האחרון:

עורכי העיתון ראו לנכון לפרסם מאמר של בלטמן, המשווה בין טבח שביצעו יחידות נאציות ביוּזֶפוּב, שטייטעל יהודי במזרח פולין בקיץ 1942, במסגרתו הובילו את 1800 יהודי העיירה לבורות ירי ורצחו אותם ביריות, לבין טבח כפר קאסם ב 1956, במסגרתו הרגו לוחמי משמר הגבול 49 ערבים תושבי הכפר, שהפרו עוצר שלא ידעו שהוטל.

כבר התרגלנו לכך שב'הארץ', מבצע מעצמתי שיטתי ומתוכנן שנמשך שנים ובמסגרתו נרצחו מיליוני אזרחים רק על שום היותם יהודים, יכול להיות דומה לאירוע חד פעמי, יחד במינו, במסגרתו נהרגו 49 אזרחים, ביום מתוח מאד מבחינה ביטחונית (פתיחת מלחמת קדש) בידי כוח קטן.

לכך התרגלנו, לשקרים אסור להתרגל. בלטמן ו'הארץ' קובעים שבעוד הגרמנים הפיקו את לקחי יוזפוב, צה"ל ומג"ב לא הפיקו את לקחי כפר קאסם. הראייה: הגרמנים מלמדים את שוטריהם על הטבח ביוזפוב, הישראלים לא מלמדים את חייליהם על הטבח בכפר קאסם.

ובלשונו של בלטמן: (בעריכה וקיצורים הכרחיים)

מה שעשו השוטרים הגרמנים מהמבורג ביוזפוב ב–1942, כך מתברר, נלמד היום בתוכנית ההכשרה של בית הספר לשוטרים בעיר … כלל לא ברור אם עשרות אלפי החיילים ושוטרי משמר הגבול ומפקדיהם — שמבצעים מדי יום ביומו פשעי מלחמה במדינת הכיבוש והאפרטהייד שבשטחים הכבושים וברצועת עזה — יודעים בכלל על קיומה (של פרשת כפר קאסם, ח"ע)…. ספק אם מישהו מבוגרי בית הספר להכשרת שוטרי משמר הגבול בישראל לומד בקפדנות במהלך הכשרתו את אשר ביצעו לובשי המדים שהוא לובש ב–1956

"כלל לא ברור" ו"ספק" אם צה"ל מלמד את חייליו על כפר קאסם?

בלטמן כהרגלו מימים ימימה, שוב משקר.

שמירה על טוהר הנשק בכלל, ופרשת כפר קאסם בפרט, הם בבחינת תוכן חובה, אותו פוגש כל לוחם ותומך לחימה באופן מובנה ובלתי נמנע מספר פעמים במהלך הכשרתו ושירותו. לפי עדותו של חייל המשרת כיום במערך הלוחם, הסמכת הלוחמים כרובאי 05 (הסמכה בסיסית) כוללת מבחן בו נדרשים הלוחמים לשלוט בפרשה ובלקחיה. "כל חייל מכיר את הדבר הזה".

קורס קצינים בבה"ד 1 נפתח גם כיום בשיחה של מפקד הבה"ד עם הצוערים, בה הוא לומד עמם ביחד את השיר "על זאת" של המשורר אלתרמן, העוסק בדיוק בנושא זה. בנוסף, נדרש כל חניך לעשות עבודה על השיר, כולל דוגמאות מההיסטוריה בצה"ל ועל המשמעויות של מה זה להיות צבא מוסרי.

תא"ל במיל. צביקה פייראייזן, ששירת כקצין חינוך ראשי ומכהן כיום כמנכ"ל יד ושם, מפרט:

"ההשוואה בין יוזפוב לכפר קאסם לא רק מקוממת אלא מטורפת. כל קורס טירונות בצה"ל וכל סדרת חינוך לוחמים ותומכי לחימה נפתחים בדיון על פקודה בלתי חוקית בעליל שדגל שחור מתנוסס מעליה, תוך תיאור פרשת כפר קאסם שבגינה הוטבע המושג 'דגל שחור'. בקורס קצינים ובקורס מ"כים מיוחדות לנושא יחידות תוכן שלמות. לפני יציאה לכל פעולה, כחלק מהתדריך המבצעי, מדברים על מותר ואסור בהקשר של טוהר הנשק. הנושא נלמד גם כחלק מתוכנית הלימוד השנתית של צה"ל, במהלכה נלמדים כל ערכי צה"ל מתוך מסמך רוח צה"ל, הכולל בתוכו את ערך טוהר הנשק המגדיר ומגביל גבולות מותר ואסור ואומר במפורש שפגיעה מכוונת באזרחים גם תוך כדי לחימה היא דבר אסור בתכלית."

ואולי רק בצה"ל אבל לא במג"ב? גם כאן כמובן משקר בלטמן. למעשה, צוערי קורס הקצינים של מג"ב נפגשים בתוכן על אודות כפר קאסם בפעמיים במהלך הקורס. פעם אחת במסגרת קורס הקצינים הצה"לי, ופעם נוספת במסגרת ההשלמה החילית של מג"ב.

אלא שכבר אל הצבא מגיעים החיילים כשהם מכירים היטב את פרשת טבח כפר קאסם, שכן היא חלק מתוכנית הלימודים באזרחות, מופיעה בספר 'להיות אזרחים בישראל' ממנו לומדים תלמידי אזרחות, וקבלת ציון עובר בבחינה מהווה תנאי לקבלת תעודת בגרות.

האם אפשר לחשוב על עיסוק יותר מחויב, מקיף ומעמיק בפרשת כפר קאסם מהעיסוק הישראלי בו, בתיכון, בצבא הסדיר ובצבא הקבע?

הצגתי בפני בלטמן את ההיקף העצום של העיסוק בפרשה בצה"ל ובמג"ב ושאלתי אותו איך, על בסיס השקר שהצבא מסתיר מחייליו את הפרשה, הפך את הדברים כך שבהקשר הפקת הלקחים גרועה ישראל מגרמניה הנאצית.

הוא בחר לא להגיב

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות