'הארץ': ישראל אסרה על הורי ילדה פלסטינית חולה ללוותה ברגעיה האחרונים

הטענה בכותרת מזעזעת באכזריותה. היתכן ש'הארץ' פרסמו אותה ברחבי העולם בידיעה ברורה שאין בה אפילו מילה אחת של אמת? בעקבות הפרסום כאן תיקן 'הארץ' את הטעות

אמבולנס מד''א במעבר בין ישראל לרשות (צילום: דובר צה''ל)

מעשה בילדה פלסטינית מעזה, מיראל אבו עמשא בת 10, שהלכה לעולמה לאחרונה מסרטן בבית חולים בשכם. הלב נחמץ.

אלא שאל מסע התעמולה רצוף השקרים שמנהל 'הארץ' נגד ישראל גויס גם הסיפור העצוב הזה, כרגיל בהפצת הכפשות שקריות על ישראל, כרגיל במהדורה באנגלית בצורה נבזית ושקרית יותר מהמהדורה בעברית.

הנה כותרת הכתבה במהדורה בעברית:

כלומר, לטענת 'הארץ' ישראל, באכזריותה, מנעה ממיראל ללכת לעולמה כשאביה לצדה, בכך שלא נתנה לו אישור להיכנס לישראל כדי לשהות לידה ברגעיה האחרונים.

בגרסה שפורסמה במהדורה באנגלית של 'הארץ', המיועדת כידוע להפצת דיבת ישראל בכל העולם, אכזריותה של ישראל מזעזעת אפילו יותר. כבר בכותרת מודיע הארץ לעולם שלא רק מהאב מנעה ישראל את הכניסה, גם מהאם:

(תרגום: "ילדה מעזה שנלחמה בסרטן מתה לאחר שישראל מנעה מהוריה לבקרה. היא לא תהיה האחרונה")

שרירות לב שכזו לא נראתה לנו הגיונית או מתאימה לישראל. העובדה שבדיווחים לא הופיעה תגובת ישראל הגבירה את חשדנו ש'הארץ' שוב מעליל על ישראל עלילת שווא.

פנינו בעצמנו לדוברות מתאם פעולות הממשלה בשטחים וביקשנו הסבר. התגובה, שכאמור כלל לא הופיעה בכתבות ב'הארץ', הגיעה אלינו מיד:

"האב כלל לא הגיש בקשה. האם הגישה בקשה עם פרטים שגויים והתבקשה להגיש מחדש בקשה מתוקנת. בזמן זה שהתה סבתה של הילדה לצדה. הבקשה המתוקנת שהגישה האם אושרה בתוך זמן קצר, היא הורשתה להיכנס ושהתה לצד בתה."

פנינו בעצמנו ל'הארץ' עם תגובת מתפ"ש וביקשנו מהם למחוק את העלילה ולפרסם תיקון.

העיתון התעלם מבקשתנו והסיפור ממשיך להופיע בתצורתו השקרית גם כעת.

עדכון: בעקבות הפרסום כאן הודה 'הארץ' בטעותו ותיקן את הדיווח בעברית:

תמונה

ובאנגלית:

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות
  1. אם אדם מוציא דיבה נגד כתב או עיתון אני מניח שיש חוקי עונשין ואפשר לתבוע אותו. אם כתב מוציא דיבה נגד פרט מסויים אני מניח שיש לו הגנה על דברי אמת ואין לא הגנה על שקר.
    אבל: אם כתב או עיתון מוציאים דיבה שיסודה בשקרים נגד עם ישראל או מדינת ישראל או קהל מקהילות ישראל מה החוק אומר על זה? האם יש כאן לרונה בחוק? עכשיו נראה לי שיש נוהג בררני: אם המושא הוא פרו ערבי אז מוציא הדיבה ראוי לכול דין כי פגע בעם אחר. אבל אם המושא הוא יהודי או קשור ליהדות אין לו שום זכויות כי הוא יהודי. החוק לא מגן היהודים שהוציא עליהם דיבה ועלילות דם.
    אם יש עורכי דין שיודעים אם אני טועה ויש בחוק אפשרות לתבוע את העיתן לדין על הוצאת דיבה ועלילות דם אז הייתי שמח לדמוע על כך והייתי מאושר אם ערוך הדין היה מתנדב להגיש תביעה ייצוגית נגד העיתון והעיתונאי.

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות