היכן נעלמו היישובים שמעבר לקו הירוק?

 

לשוחרי איכות הסביבה מבין קוראי 'הארץ', שעיינו בעיתון בחול המועד פסח, בוודאי התרחב הלב והתכווץ בו זמנית. כתבתו של כתב הסביבה של העיתון, צפריר רינת ("יותר ישראלים ממחזרים פסולת, אך אין מספיק מתקנים לטפל בה", 17.4), הרחיבה את הלב כשתיארה את הפריסה העמוקה והמרשימה של הפרדת פסולת ומיונה ברשויות המקומיות השונות, וכיווצה אותו בדיווח לפיו מתקני הטיפול בפסולת הממוינת אינם עומדים בקצב הרשויות המקומיות המצטרפות לתוכנית.

 

וכמו כדי להדגים את הצלחת הטמעת התוכנית, צורפה לכתבה מפה נאה המתארת את הפריסה המרשימה של התוכנית על פני כל הארץ:

 

 

michzur

 

 

אכן פריסה מרשימה, אבל מדוע טרחו עורכי הגרפיקה של העיתון לשרטט בה גם את הקו הירוק? מה הקשר בין הקו, הפוליטי במשמעותו, לדיון המוניציפלי סביבתי שבו עוסקת הכתבה? האם עשו זאת כדי להדגיש את העובדה שהרשויות המקומיות שמעבר לקו הירוק אינן שותפות במהלך החיובי, המתקדם והנאור של הפרדת הפסולת, מחזורה ומיונה? האם רצו להציג את המתנחלים ככאלה שהחדשות על אודות הפרדת הפסולת לא הגיעו אליהם, או שמא הגיעו ונדחו על ידם?

 

התהייה הזו נותרת תלויה באוויר, ואף מתעצמת, לאור העובדה שהמפה המוצגת (המבוססת על המפה הזו, הלקוחה מאתר המשרד להגנת הסביבה), אינה אומרת את כל האמת. כפי שניתן לראות, המפה המקורית כוללת בתוכה גם את המועצה האזורית גוש עציון, השוכנת מעבר לקו הירוק, ואשר נמנית על 31 הרשויות המקומיות החלוצות, הראשונות שבחרו להפריד ולמחזר פסולת. בנוסף לכך, על פי רשימת הרשויות שזכו לתמיכת המשרד להגנת הסביבה עקב הצטרפותן לתהליך, שפורסמה אף היא לצד המפה, אל מועצת גוש עציון הצטרפו גם המועצה המקומית הר אדר, המועצה האזורית מטה בנימין, המועצה המקומית קדומים והמועצה המקומית בית אריה-עופרים – כולן רשויות מקומיות מעבר לקו הירוק, שכאמור מוצג במפה כאזור נטול פעילות להפרדת ומיון פסולת.

 

מדוע, אם כן, פרסם 'הארץ' את המפה כפי שפרסם?

 

תגובת הכתב צפריר רינת: "המפה שפרסמנו כללה שמות של ישובים שנבחרו מתוך רשימה ארוכה. היא לא מתיימרת למפות את כל הישובים והאזורים ולא היתה כוונה להתעלם מאזור כזה או אחר".

 

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות