הכותרת האומללה של השבוע

הבוקר עיתון 'הארץ' פרסם בעמוד הראשון שלו את הכותרת הבאה (כאן בגרסה האינטרנטית):

מדובר בכותרת המנוסחת בצורה די אומללה. מה שמשתמע מהכותרת הוא שצה"ל מחפש דרכים יעילות יותר לפגוע בריכוזי אוכלוסיה. מסתבר שכך מבינים זאת חלק מקוראי 'הארץ'; התגובה הראשונה בעמוד הפייסבוק של 'הארץ' לידיעה הנ"ל היא "לא קוראים לזה טבח?" (פלוס שני לייקים).

למעשה, צה"ל מקים גדוד אשר מטרתו היא למנוע פגיעה של חפים מפשע על ידי שימוש ברקטות מדויקות יותר. כדאי לציין שגם בגוף הידיעה עצמה, יש צורך בקריאת מספר משפטים עד שסוף סוף ניתן להבין את מטרת הקמת הגדוד. בקיצור, גם כותרת אומללה וגם חוסר בהירות בידיעה עצמה במה דברים אמורים. למה באמת לא לקרא לזה טבח?

הנה הצעה לכותרת: "צה"ל מצטייד ברקטות חדשות ומדויקות". כותרת משנה: "הרקטות אמורות לצמצם את מספר הנפגעים הבלתי מעורבים בתקיפת יעדי טרור בשטח מאוכלס". לטובת שימוש עתידי של עורכי 'הארץ'.

עדכון:

פעמים רבות כתבנו על כך שדברים שנכתבים ב'הארץ' מוצאים עצמם באתרים ובלוגים אנטי-ישראליים ולפעמים גם אנטישמים. כשמדובר בהבעת דעה, אין למי לבוא בטענות. אנחנו עדיין דמוקרטיה וכל אחד, כולל עיתון 'הארץ', זכאי להחזיק באיזו דעה שיחפוץ. אולם כאשר אותם אנטי-ישראלים מצטטים סילופים ועיוותים אשר מתפרסמים ב'הארץ' – מדובר כבר בבעיה חמורה.

ואכן, לא עברו יותר משעתיים מפרסום הידיעה הנ"ל והיא כבר מצאה עצמה (בין עשרות מקומות נוספים) בבלוג של הבלוגר האנטי-ישראלי ריצ'ארד סילברסטין, עליו כבר כתבנו בעבר. שימו לב לכותרת שנתן סילברסטין לפוסט שלו, אותו הוא מבסס על כתבת 'הארץ':

צה"ל מקים יחידת ארטילריה חדשה כדי להפגיז מטרות אזרחיות

וכך הוא מסביר:

במהלך עימותים או מתי שימצאו לנכון, היחידה הארטילרית החדשה תירה תחמושת ישראלית לאזורים מאוכלסים כדי שאלה יבינו מה ההרגשה להיות ברווז במטווח. תהרוג אחד, תהרוג מאה? שיהיה. הטרוריסטים עושים זאת לנו, עכשיו נעשה את זה להם.

שתי הערות:

1.       הבלוג של סילברסטין נקרא בהתלהבות על ידי קהל רב, הוא נחשב לאמין ובעל מקורות מהימנים, ואף מצוטט בכלי תקשורת מרכזיים, כולל בישראל. גם אם הדברים שהוא כותב מצחיקים אתכם, זה בכלל לא מצחיק.

2.       כבר שאלנו בעבר איך, מדוע ולמה, לאור הרקורד המפוקפק שלו, סומכים גם כלי תקשורת ישראליים על סילברסטין ומשתמשים בו ברצינות גמורה כמקור מהימן לאינפורמציה? אז הנה קיבלנו סיבה לשאול זאת שוב. זכרו זאת בפעם הבאה שכלי תקשורת ישראלי כלשהו יצטט מהבלוג שלו.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות