הפרדה גזענית בירושלים, האמנם?

 

מאמר המערכת של עיתון "הארץ" התלונן הבוקר על הכרזתו של שר הפנים על בניית מאות יחידות דיור חדשות בשכונות הירושלמיות פסגת זאב, הר חומה ורמת שלמה. ("ניצול המצוקה", 15.8.11). העיתון לא קיבל את טענת אלי ישי כי הבניה נועדה להקל על מצוקת הדיור, אלא טען שמדובר בתפיסת טרמפ על מחאת הדיור כדי לקבוע קביעה מדינית.

עפ"י המאמר:

אף שמצוקת הדיור והשירותים הציבוריים של הפלסטינים גדולה שבעתיים ממצוקתם של השכנים היהודים, כל תוכניות הבנייה החדשות מיועדות אך ורק לאוכלוסייה היהודית.

זהו משפט דמגוגי. כפי שירושלמים רבים יודעים וכפי שכבר כתבנו בעבר, גם ערבים קונים ושוכרים בתים בשכונות "יהודיות", במיוחד בפסגת זאב ונווה יעקב. כבר ב-2007 כתב דני רובנישטיין ב"הארץ":

[…] וזה אולי השינוי החברתי הדרמטי ביותר שמתרחש עכשיו. מאות, ואולי יותר, משפחות ערביות החלו לשכור דירות, ואף לקנות בתים ודירות, בשכונות היהודיות של מזרח ירושלים. בבית דירות גדול בכניסה לשכונת הגבעה הצרפתית נמצא ש-15 מ-22 הדירות מאוכלסות בערבים. מחציתם ערבים ישראלים שבאו מנצרת ומשפרעם ללמוד ולעבוד בירושלים, ואלה פתחו את הדרך לשכירת דירות על ידי ערבים ירושלמים.

בבית קפה בגבעה הצרפתית מצאתי בשבוע שעבר את עיתון "אל-קודס" שבעל הקפה שומר ללקוחותיו הערבים. התופעה מוכרת גם בשכונות פסגת זאב, ובעיקר בנוה יעקב, שם מתגוררת אוכלוסייה יהודית חלשה מבחינה כלכלית. אם לשכור דירה בנוה יעקב עולה 500 דולר, ובבית חנינה הסמוכה לפעמים כמעט כפול – דבר לא יעצור את כניסת הערבים לנוה יעקב ("אבו שוקרי מחפש דירה בפסגת זאב", 18.12.07).

נכון למאי 2010, הערכת עיריית ירושלים היתה כי כ-1000 משפחות ערביות עברו להתגורר בשכונות היהודיות בצפון ירושלים בלבד. בסקר אוכלוסין שביצע מכון ישראל לחקר ירושלים ב-2008, עולה כי רק בפסגת זאב התגוררו אז כ-3,100 תושבים ערבים.

אין שום מניעה, לא על פי החוק המוניציפאלי ולא על פי החוק הארצי, מאזרח או תושב ערבי לרכוש או לשכור דירה בכל חלקי ירושלים, גם במזרח וגם במערב. הדמוגרפיה המשתנה של צפון ירושלים מהווה את ההוכחה לכך ומבטאת שינויים טבעיים שמתרחשים בעיר מעורבת.

המשפט "בניה המיועדת אך ורק לאוכלוסיה יהודית", מעבר להיותו דמגוגי, עיוור למציאות הנוכחית בבירת ישראל, ובלאו הכי מעוור את קוראיו.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות