יהדות ארה"ב ממשיכה להביע תמיכה חזקה בישראל

מסתבר שקריאות האזהרה על נטישת ישראל על ידי יהדות ארה"ב ומיאוסם בה, שייכות כנראה למיעוט קולני.

יהדות ארה"ב ממשיכה להביע תמיכה חזקה בישראל (5.6.11)

ארגון האחות של "פרספקטיבה" בארה"ב, "קאמרה", פרסם תוצאות של סקר שנערך בקרב למעלה מאלף יהודים אמריקאים לפני כשבועיים. הסקר נערך על ידי פרנק לונץ, מנהל מכון הסקרים "לונץ גלובל" עבור "קאמרה". הממצאים ממשיכים להצביע על תמיכה עמוקה בישראל בקרב יהדות ארה"ב, כמו גם אמונתם של הנסקרים במחויבותה של ישראל למאמצי השלום, וחשש ממצבה הקיומי ומיריביה הפלסטינים ו"תרבות השנאה" שלהם.

המשתתפים בסקר מביעים גם תמיכה חזקה בזכותה של ישראל להגנה עצמית והתנגדות לאלו הלוחצים או מטילים סנקציות על המדינה היהודית.

"תוצאות הסקר נוגדות באופן דרמטי ספקולציות מהתקופה האחרונה לגבי חוסר שביעות רצון בקרב יהודי ארה"ב כלפי המדינה היהודית," אומרת מנכ"ל "קאמרה" אנדריאה לוין. "94% מהמשיבים אמרו כי אם ישראל 'לא תהיה קיימת מחר' זאת תהיה טרגדיה. כמעט רבע מהנשאלים אמרו שהם יחשיבו אירוע כזה כ'טרגדיה הגדולה ביותר בחיי'. החשש בא לידי ביטוי בתחושה הנחרצת (85%) כי ישראל 'צודקת בכך שהיא מתייחסת ברצינות לאיומים על קיומה' ושדאגותיה של ישראל הם לא 'בלתי הגיוניות' או 'מוגזמות'.

"חלק מכלי התקשורת נוטים להגביר קולות הנשמעים בשולי הקהילה היהודית-אמריקאית אשר דוגלים בתפיסות קיצוניות ובמדיניות שמאוד רחוקה מהמיינסטרים. הסקר הזה מבהיר מה יהודים אמריקאים באמת מרגישים ומאמינים", אומרת לוין.

לוין מוסיפה כי "הרוב המכריע של יהודי ארה"ב מודעים לאיומים על ישראל, מגוננים על המדינה, זהירים בנוגע לסיכונים ומתנגדים נחרצות לאמצעים כמו חרם, כולל חרם על התנחלויות".

יהודי ארה"ב הביעו אמונה חזקה בכך שממשלת ישראל (84%) ואזרחיה (85%) מחויבים לכינון שלום אמת בין ישראל לעם הפלסטיני. באותו הזמן, המשיבים היו סקפטיים ביותר לגבי המחויבות הפלסטינית והתייחסו להסתה הפלסטינית כנגד ישראל ול"תרבות השנאה" שלה כמכשול משמעותי לשלום (77%), הרבה יותר מההתנחלויות (12%) או "הכיבוש" (12%).

78% מהמשיבים ענו כי שאלת ההכרה הפלסטינית בישראל כמדינה יהודית היא "חשובה מאוד עד 100% הכרחית", כאשר 12% נוספים ענו שההכרה "חשובה במידה מסוימת". נתונים אלו משקפים את העמדה של ממשלת ישראל לפיה להכרה כזו ישנה חשיבות כמדד לנכונות פלסטינית להתקיים לצד מדינה יהודית ריבונית.

חשש מהקמתה של מדינה פלסטינית בגדה המערבית

יותר משני שליש מהמשיבים חוששים מכך שהמדינה הפלסטינית תתקוף את ישראל תוך זמן קצר ו-72% חוששים שאיראן תתמוך ב"טרור נוסף" נגד ישראל באמצעות הפלסטינים.

ההסכם החדש בין הפת"ח לחמאס מעורר אף הוא חשש כבד, 77% אומרים כי ישראל "צריכה לסרב לדון עם הרשות הפלסטינית עד שחמאס יתנער מהטרור ויכיר בזכותה של ישראל להתקיים באופן רשמי".

בהתייחס לכך שבישראל חיים יותר ממיליון אזרחים ערבים, 9 מתוך 10 יהודי ארה"ב תומכים מאוד בתפיסה (92%) לפיה יהודים יוכלו לגור בשטחי המדינה הפלסטינית העתידית.

בנושאים הנוגעים לתמיכת הקונגרס בישראל, 81% מיהודי ארה"ב אמרו שסביר יותר כי יצביעו עבור נציג שיחתום על מכתב המגנה את ההסתה הפלסטינית.

באופן הפוך, ישנה אופוזיציה חזקה – כמעט 3 מתוך 4 יהודים – לפעולות כגון קידום הופעות בקונגרס של השופט ריצ'רד גולדסטון, ראש ועדת הבדיקה של האו"ם שהאשימה באופן שקרי את כוחות צה"ל בפגיעה מכוונת באזרחים ברצועת עזה. שוליים של 5% יתמכו בפעילות כזאת.

כמו כן, יהודי ארה"ב מתנגדים נחרצות (71%) לחרם, הימנעות מהשקעות וסנקציות כנגד ישראל, כשמספר כמעט זהה (68%) מתנגדים לפעולות ממוקדות יותר המכוונות כנגד התנחלויות.

לקריאת ידיעה ב"ישראל היום" על הסקר של "קאמרה" יש ללחוץ כאן (ולדפדף לעמוד 17 בעיתון המקוון).

לקריאת הסקר עצמו, יש ללחוץ כאן.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות