ynet בשירות תעמולה אנטי-ישראלית

בדיוק כמו עיתון 'הארץ', עליו כותבת 'פרספקטיבה' לא מעט, כלי תקשורת ישראליים נוספים דואגים להפיק מהדורה באנגלית לטובת קוראים בחו"ל המתעניינים בנעשה בארץ. אחד הפופולאריים שבהם הוא ynetnews, המהדורה באנגלית של ynet. השבוע היה זה תורו לפשל מקצועית, תוך שיתוף פעולה (בכוונה או בטעות, זאת אין לדעת) עם מיטב התעמולה האנטי-ישראלית.

 

ביום חמישי האחרון (9.5.13) דיווח ynet על דו"ח שפרסם ארגון 'בצלם' על ההרוגים הפלסטינים במבצע עמוד ענן, תחת הכותרת:

 

דו"ח בצלם: רוב ההרוגים ב"עמוד ענן" היו אזרחים

 

את שאלת מהימנות הדו"ח של 'בצלם' נניח כרגע בצד (כבר יש מי שמעלה לגביו סימני שאלה), ונתמקד בפרסום של ynet. במהדורה באנגלית של ynet, מתחת לכותרת, החליטו העורכים לפרסם צילום מסך מתוך אתר ה'וושינגטון פוסט', מתחתיו הוסיפו את הכיתוב "הוושינגטון פוסט מדווח על הרוג בן שנה במהלך מבצע עמוד ענן":

כאן התמונה בהגדלה:

'פרספקטיבה' כבר כתבה באריכות על התמונה הנ"ל בה נראה ג'יהאד משראווי אוחז בגופת בנו, עומר משראווי, בן 11 החודשים. למרות שבמהלך הלחימה נטען על ידי כמה עיתונאים חסרי אחריות כי התינוק עומר נהרג על ידי אש צה"ל, הסתבר כי הוא נהרג בכלל על ידי רקטה שנורתה בידי מחבלים פלסטינים.

 

התמונה הנ"ל, אשר פורסמה בכלי תקשורת רבים בעולם, הסבה נזק תדמיתי כבד לישראל, והפכה כמעט לסמל המשקף את האכזריות הישראלית, לכאורה, כלפי פלסטינים חפים מפשע. אלא שלאחר שהתבררה האמת העובדתית שמאחורי התמונה, פרסמו חלק מכלי התקשורת בה היא הופיעה תיקונים והבהרות לגבי נסיבותיה, כולל עיתון ה'וושינגטון פוסט' אשר ממנו לקחו עורכי ynet את התמונה הנ"ל.

 

במקום לצמצם את הנזק, ynet החריף אותו. עורכיו לא יכלו לבחור תמונה גרועה יותר. מתוך כל התמונות שבעולם, הם דווקא בחרו בזו אשר לא קשורה לתוכן הדיווח, ועוד בזו המשמשת כאיקונה בקרב קהלים אנטי-ישראליים.

 

נכון, בחירה של תמונה אחרת לא היתה משנה את תוכן הכתבה, ונכון, בחירה של תמונה אחרת לא היתה משנה את העובדה שאכן נהרגו פלסטינים חפים מפשע במהלך המבצע. אלא שלא כאן טמונה הביקורת כלפי ynet, כי אם בשני מישורים אחרים:

 

1. קודם כל תהיו מקצועיים. תבינו מה אתם מפרסמים. תכירו את העובדות. אתם מפרסמים צילום מתוך ה'וושינגטון פוסט', אחרי שה'וושינגטון פוסט' כבר הספיק לתקן, להתנצל ולהבהיר שהתינוק לא נהרג על ידי ישראל. רוב קוראיכם בודאי לא מודעים לכך, ולכן למעשה קידמתם וחיזקתם סיפור שקרי לחלוטין.

 

2. יצרתם נזק תדמיתי לישראל, והפעם על לא עוול בכפה. בלאו הכי רוב הקוראים מסתכלים רק על הכותרות והתמונות. בחרתם בתמונה עוצמתית הפועלת על הרגש. התמונה, בשילוב עם כותרת הכתבה, היתה מתקבלת בזרועות פתוחות (והיא בטח התקבלה) בקרב קהיליית התועמלנים האנטי-ישראליים.

 

אבל בעצם, מה אנחנו מתפלאים על ynet? עד לרגע כתיבת שורות אלה, גם לאחר כל התיקונים וההתנצלויות של כלי תקשורת זרים, עדיין מופיעה באתר בעברית כתבה המדווחת כי עומר משראווי נהרג בידי אש צה"ל. נותר רק לתהות אם מדובר בחוסר מקצועיות, חוסר אכפתיות, או זלזלול מוחלט בקוראים.

 

ynet אמנם לא הגיב ישירות לפניה של 'פרספקטיבה' אולם התמונה הוסרה כ-8 שעות לאחר פרסום הכתבה.


למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות