ynet סוחט לימון מיובש

(20.2.11)
מה עומד מאחורי הידיעה ב-ynet על מעורבתו של רונן שובל בחברה שמוכרת מידע לאיראן? חוץ מכותרת סנסציונית, לא הרבה.

מה עומד מאחורי הידיעה ב-ynet על מעורבתו של רונן שובל בחברה שמוכרת מידע לאיראן? חוץ מכותרת סנסציונית, לא הרבה. 

אתר ynet פרסם את הכותרת המרשיעה הבאה בהתבסס על מידע שנלקח מהבלוג "החברים של ג'ורג'": 

יו"ר "אם תרצו" עבד בחברה שמוכרת מידע לאיראן

בכתבה נטען כי רונן שובל, יו"ר תנועת "אם תרצו", ניהל קשרים עקיפים עם ה"גרועה שבאויבות ישראל". זאת מכיוון שחברת Accells השייכת לאביו ואשר בה עבד עד לפני כחצי שנה, חתמה השבוע הסכם עם חברת ההיי-טק הבינלאומית "פונדמו", אשר לה לקוחות גם באיראן. הכותרת הינה שקרית מכיוון שבכל דרך בה מסתכלים על הסיפור, כולל על פי גוף הכתבה, רונן שובל לא עבד ב"חברה שמוכרת מידע לאיראן", כפי ש-ynet  ניסה למכור לקוראיו.

לאחר שעה קלה מיהרו גם באתר "הארץ" לפרסם את הדברים. שם נכתב כי:

שובל […] כיהן בתפקיד בכיר בחברה שמעורבת בייצוא טכנולוגיה לאיראן

"הארץ" בחר אמנם בכותרת פחות בוטה ושקרית, אולם עדיין הציג תמונה מעוותת לחלוטין של המציאות. בשיחה עם "פרספקטיבה" טוען רונן שובל כי ההאשמות נגדו הן מגוחכות "ברמה שקשה לתאר". שובל מסביר כי חברת Accells שבבעלות אביו חתמה על הסכם שיתוף פעולה שיווקי (ולא טכנולוגי כפי שפורסם) עם חברת "פונדמו". לחברת פונדמו ישנם קשרים עם חברה שלישית בשם MTN, שהיא ספקית רשת סלולארית מהגדולות בעולם. MTN מספקת שירותים למדינות רבות, וביניהם גם לאיראן. "מעולם לא ביצענו אף עסקה עם איראן, לא העברנו אף טכנולוגיה, ולא קיבלנו מהם כסף דרך אף גורם. אנחנו בשיתוף פעולה עם חברה שאחת מהלקוחות שלה היא MTN שלהם יש סניפים באיראן," טוען שובל. "מכאן ועד לגרום לכך להיראות שאנחנו מכרנו ידע לאיראן זה פשוט שקר גס".

בשני אתרי החדשות לא ביקשו את תגובת חברת Accells למרות ההאשמות החמורות (מאוחר יותר הוסיף אתר ynet את המשפט: "עד כה לא נמסרה תגובה מחברת אקסלס ומאדוארדו שובל").

במקום להרחיב על החברה, החליטו הכתבים להדגיש את פועלו של רונן שובל. אתר ynet התמקד בקמפיין שמובילה תנועת "אם תרצו" בימים אלו, אולם הניסוח של תני גולדשטיין לא מותיר ספק כי לא עובדות מעניינות אותו כי אם האג'נדה הפרטית שלו:

תנועת הימין "אם תרצו" מובילה קמפיין לחשיפת מקורות המימון של ארגוני השמאל, שהוביל להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בנושא. זאת, בטענה שהארגונים הזרים המממנים חלק מארגוני השמאל הישראלים קשורים, לכאורה, בדרכים עקיפות לגופים אנטי-ישראליים בחו"ל. אלא שמסתבר שיו"ר התנועה, רונן שובל, עבד בעצמו בתפקיד בכיר בחברה שמקיימת קשר עקיף עם הרפובליקה האיסלאמית של איראן.

תני גולדשטיין נזהר מאוד בניסוח דבריו בכל הנוגע להאשמות נגד ארגוני השמאל. לכן הוא הוסיף את המילה "לכאורה" כדי לסייג את דבריו. אך מיד לאחר מכן הוא קובע באופן חד משמעי, ולא לכאורה, שהחברה בה עבד שובל מקיימת קשר עקיף עם איראן. מעבר להטיה שבכתיבה, גולדשטיין לא ביקש את תגובת החברה עצמה על מנת לבדוק האם יש אמת בדברים.

ואולי זה לא צריך להפתיע אף אחד. תני גולדשטיין כבר פוטר בעבר ממקום עבודתו בעקבות כתבה מכפישה ומלאת אי-דיוקים אותה כתב בעיתון "כל העיר". לאחריו פיטוריו נכתב, בין השאר, במקומון:

בגליון "כל העיר" מהשבוע שעבר (14.2.03) הופיעה כתבה מאת הכתב תני גולדשטיין, שעסקה בעו”ד אביגדור קלגסבלד. הכתבה כללה עובדות וטענות שאינן נכונות, ופגעה פגיעה קשה ובלתי מוצדקת בעו”ד אביגדור קלגסבלד […] בעקבות בדיקה זו החליט "כל העיר" להפסיק את עבודתו של הכתב תני גולדשטיין ב"כל העיר".

ולסיום, באתר "הארץ" הוסיפו קונספירציה משלהם:

בשמאל מעלים תהיות לגבי מקורות המימון של "אם תרצו" ורומזים לכך שהקמפיינים היקרים שלה מומנו למעשה בסיועו של אדוארדו שובל [אביו של רונן שובל].    

זוהי עבודה עיתונאית למופת. מיהו ה"שמאל", ומי "רומזים"? טענה הזו היא למעשה פרפראזה לטענה שמועלית בבלוג של "החברים של ג'ורג'". כלומר, ה"רמיזות" של ה"שמאל" הם למעשה הגיגיו של בלוגר אחד אשר הצית מלכתחילה את הלא-סיפור הזה.

Ynet ו"הארץ" בחרו בדרך מגוחכת להלחם בתנועת "אם תרצו". אם היו מפרסמים מאמרי דעה המתנגדים לתנועת הסטודנטים, לא היינו באים אליהם בטענות. אולם לאנוס לא-סיפור כחלק ממלחמתם ברונן שובל ולהסוות אותו כאייטם חדשותי הוא מעשה ילדותי ובלתי מקצועי שמתאים לבלוגרים ולא לספקי חדשות מרכזיים. בעצם, זה מתאים למי שפוטר מעבודתו אחרי שכתב בעבר כתבה מכפישה ומלאת אי-דיוקים.

עדכון מה-20.5.11

היום פרסם אתר ynet את ההבהרה הבאה:

הבהרה: ביום 16.2.11 פרסמנו כתבה בה הוזכרו שמותיהם של מר רונן שובל, תנועת "אם תרצו" וחברת אקסלס. מובהר, כי למר רונן שובל ולתנועת "אם תרצו" אין כל קשר, ישיר או עקיף, עם איראן, או עם גורמים הפועלים בה. עוד נתברר כי לחברת אקסלס והעומדים בראשה אין ולא היה כל קשר עם גורמים איראניים. אקסלס לא מכרה ואף לא ניהלה כל מו"מ למכירה של ידע או ציוד לאיראן.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות