ל'הארץ' יש סיבה טובה למה ליטא ולא ישראל

הכתבה על מדד האושר העולמי מתמקדת בדירוג ליטא ולא בדירוג ישראל, כי הארץ מתעב את הסיבות לדירוג הגבוה של ישראל    

החלום הליטאי, כמובן על חורבות החלום הישראלי. שער מוסף 'הארץ'.

כבכל שנה, גם לפני חודשיים, ב 20 במרץ, פורסם מדד האושר העולמי של האו"ם, המדרג את מדינות העולם לפי רמת האושר של תושביהן.

כבכל שנה, גם השנה הדהימה ישראל את העולם בדירוג הגבוה שלה, חרף כל צרותיה. מקום חמישי בדירוג הכללי ושני בקרב הצעירים, בדירוג כמעט זהה לליטא שבמקום הראשון בקרב צעירים, אבל במקום ה 19 הדירוג הכללי)

באופן מפתיע ואף חריג, התעלם עיתון 'הארץ' מהסנסציה ולא סיקר את ממצאי הדו"ח.

בעצם 'התעלם' זה לא מדויק. אזכור אחד בקבוצת 'הארץ' כן מצאתי, בפודקסט ב'דה מרקר' שעשה הכל כדי להמעיט בחשיבות הממצאים, לזלזל בהם, להקטין אותם.

באותו פודקסט נטען שהדירוג של ישראל בעצם נמוך בהרבה מהתוצאות שפורסמו, שישראל דווקא מאבדת נקודות במדד הדמוקרטיה, שהישראלים עלו דרמטית ברגשות שליליים כדאגה, כעס ועצב, שהמסקנה האמיתית היא בעצם שיש גבול לכמה שמוכן הציבור לסבול מהממשלה, שזה בגלל שלישראלים יש ציפיות נמוכות מהחיים, שהם לא באמת משתפים בצרות שלהם, בטח לא אם שואלים אותם מבחוץ, סוקרי האו"ם למשל, שהמדד הזה הוא רק פולקלור, או שעשוע נחמד, ועוד ועד סיבות ורעיונות והמצאות למה הדו"ח לא שווה כלום.

דו"ח פולקלוריסטי, מוטה וחסר אמינות? הפתעה: ביום שישי דווקא כן התפרסמה במוסף 'הארץ' כתבת שער מעניינת בנושא הדו"ח, שלפתע הפך למעניין ואמין, אבל עם טוויסט: העיתון מצא לנכון לשלוח כתב במיוחד לליטא ולהקדיש את כל השער לבירור התעלומה מדוע מדינת ליטא, ובמיוחד הצעירים הליטאים, "כבשה את צמרת הרשימה".

מסתבר שבכל נוגע לליטא, הדו"ח דווקא רציני ומשקף.

ישראל, אם תהיתם, הוזכרה בכתבה רק בשולי השוליים.

ועולה השאלה: מדוע מתעלם הארץ מהנתונים הפנומנליים של ישראל, ומתייחס אליהם רק פעם צדדית אחת, המוקדשת ללגלוג על הדירוג, ואילו את זה של ליטא, כאמור מרשים הרבה פחות משל ישראל, מוצא לנכון להלל ולשבח ושולח כתב כדי שיביא בפנינו את כל מה שיש לנו ללמוד מהליטאים?

לדעתי התשובה נעוצה בסיבות הגורמות לישראל להיות כה גבוהה בדירוג האושר העולמי. ל'הארץ' אינטרס ברור להסתיר את הצלחת ישראל כי הוא מנהל מלחמת חורמה באותן הסיבות בדיוק לדירוג הגבוה של ישראל.

הספר The Genius of Israel שכתבו סול סינגר ודן סניור מנתח בהישען על אינספור מסדי נתונים, את הסיבות לרמת האושר הגבוהה בישראל.

ולפי הספר הגורמים לרמת האושר הגבוהה הם:

חוזקו של מוסד המשפחה – אותו כידוע תוקף 'הארץ' ללא הפוגה,

חוזקה של המסורת המאחדת את כולם – הנתונה גם היא תחת מתקפה קבועה

ותחושת המשמעות שבהגשמת חלום הדורות שהוא מדינה יהודיתהמותקפת גם היא

עיסוק בשאלה מה גורם לישראלים להיות מאושרים, יחשוף שאלו בדיוק אותם מרכיבי זהות ש'הארץ' מחויב להריסתם. מה נשאר? ליטא

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות