'ידיעות אחרונות': לא הוגדרו מטרות למלחמה כי הממשלה לא רוצה שהיא תסתיים

האמת היא שהקבינט דווקא כן הגדיר מטרות למלחמה בעזה, וראש הממשלה חזר עליהן מאז שוב ושוב

כוחות צה"ל על גבול רצועת עזה. צילום: תומר נויברג/פלאש 90

בטורה ב'ידיעות אחרונות', כותבת מרב בטיטו על המציאות הקשה שכולנו, לדבריה, התרגלנו אליה – מלחמה בעזה שנמשכת כבר כמעט שנה וסופה לא נראה באופק, המביאה עימה בשורות איוב על בסיס יומיומי, ובמקביל פיגועי טרור ברחבי הארץ.

ההתרגלות למצב הזה הוא הקללה הכי קשה שיכולנו לאחל לעצמנו, כותבת בטיטו. חמור מכך, הבעיה היא שהממשלה דווקא מעוניינת שהמלחמה תמשיך עוד ועוד, ולא נחזור לשגרה. היא מסבירה:

בכל יום שעובר מאז [מאז השבעה באוקטובר, ש.ב.מ], מתברר יותר ויותר שיש סיבה לכך שלא הוגדרו מטרות למלחמה, והעיקרית שבהן היא חוסר רצון לסיים אותה. מחויבים לעיקרון שלא להעמיד את עצמם בהתחייבות, הצליחו קברניטי הממשלה להגיע עד הלום מבלי שהציבו מטרות ברורות למלחמה – אלא אם כן סופרים את החזון המופלא והאמורפי "עד הניצחון המוחלט".

ההדגשות שלנו. הממשלה אכן נושאת באחריות, והיא בהחלט כתובת לביקורת נוקבת על המצב הביטחוני הרעוע והימשכותה של המלחמה. אלא שמוטב שהביקורת תישען על עובדות נכוחות. והאמת היא שבניגוד לציטוט לעיל, הממשלה אכן הגדירה מטרות כבר בתחילתה של המלחמה.

תשעה ימים לאחר השבעה באוקטובר חשפה הכתבת גילי כהן ב'כאן' כי הקבינט אישר ארבע מטרות למלחמה, "שפורטו במסמך שהופץ בימים האחרונים בין גורמים רלוונטיים":

א. מיטוט שלטון חמאס והשמדת יכולתו הצבאית

ב. הסרת איום הטרור מהרצועה על ישראל

ג. מאמץ מירבי לפתרון סוגיית בני הערובה

ד. הגנה על גבולות המדינה ואזרחיה

לאורך המלחמה, בנוסף על חזרה על סיסמת "הניצחון המוחלט", ראש הממשלה נתניהו חזר מדי פעם על המטרות הללו. בהצהרה לתקשורת ב-25 לאוקטובר הבהיר:

הצבנו למלחמה שתי מטרות: לחסל את החמאס על ידי השמדת היכולות הצבאיות והשלטוניות שלו, ולעשות כל דבר אפשרי להשיב את החטופים שלנו הביתה.

בסיור ברצועת עזה בנובמבר הצהיר:

יש לנו שלושה יעדים למלחמה הזאת: לחסל את החמאס, להחזיר את כל חטופינו ולהבטיח שעזה לא תחזור להיות איום למדינת ישראל.

בנאום בדצמבר אמר:

אנחנו נילחם עד לניצחון, עד שנשלים את כל יעדנו: השבת כל חטופינו, חיסול החמאס והבטחה שעזה לעולם לא תהווה עוד איום על ישראל.

וביוני מסר:

מלחמה לא תסתיים עד השגת כל יעדיה, לרבות השבת כל חטופינו וחיסול היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס.

כמובן, ניתן להטיל ביקורת על מטרות המלחמה עצמן, כפי שאודרו על ידי הקבינט וכפי שהציג אותן ראש הממשלה; ניתן גם לבקר את האמצעים שננקטו, או שלא ננקטו, על מנת להשיג את אותן מטרות. אך הטענה שלמלחמה לא הוגדרו מטרות כלל (למעט סיסמת "הניצחון המוחלט"), חוטאת לאמת ומטעה את הקוראים.

פנינו למרב בטיטו והצגנו לפניה את הגדרות המלחמה כפי שאושרו על ידי הקבינט וראש הממשלה. תגובתה תתפרסם כאן אם וכאשר היא תבחר להגיב.

להצטרפות לרשימת התפוצה וקבלת עדכונים שוטפים במייל לחצו כאן.

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות