גדעון לוי, ישראל רצחה 162 תינוקות ביום אחד? לוי: "הנתון הופיע ברשתות"

בנוסף הוא טען שהבעת אמפתיה כלפי הפלסטינים היא "כמעט פלילית" בישראל. אם כך, מדוע הוא אינו עצור?

טנקים ישראלים בפאתי רצועת עזה. צילום: יונתן סינדל/פלאש90

ישראלים המשוטטים ברשתות החברתיות בזמן המלחמה – וגם הרבה לפניה – נתקלים בתופעה נפוצה המאפיינת את שונאי ישראל באופן המובהק ביותר: להיטותם להאמין לכל שקר אנטי-ישראלי שהם נתקלים בו, ללא כל היסוס, ולהפיץ אותו הלאה.

לאחרונה קיבלנו דוגמה נאה לתופעה זו מלא אחר מאשר כתב 'הארץ' גדעון לוי, בריאיון שסיפק לרשת הטלוויזיה הבריטית 'סקיי ניוז'.

בדקה 3:20 של הריאיון טוען לוי:

היה יום אחד בשבוע שעבר שבו 162 תינוקות [פלסטינים] נהרגו. האם הם היו חשודים כטרוריסטים?

אין זו הפעם הראשונה שגדעון לוי אמר זאת. המספר המדויק '162 תינוקות' הופיע גם בטור שפרסם ב'הארץ' יומיים לפני כן (והופיע, כמובן, גם באנגלית):

עוד לא נולד המסבירן, שיוכל להסביר הרג של 162 תינוקות בתוך יממה אחת, נתון שהתפרסם השבוע ברשתות, שלא לדבר על הרג של כ–10,000 ילדים בחודשיים.

162 תינוקות ביום אחד, לא פחות! האם צה"ל החליט באותו יום לחסל תינוקות בלבד, וירה בהם בהמוניהם? או שמא בוצע ביום אחד טבח כה עצום ומחריד עד שרק הקורבנות התינוקות הגיעו למספר כזה? ככל שעמיתינו ב- CAMERA-UK חיפשו ברשתות הם לא מצאו כל מקור, אמיתי או מזויף, לטענה הקשה. גם אנחנו לא מצאנו לה כל רמז. לכן שאלנו את גדעון לוי אם יוכל לחלוק עימנו את המקור. תשובתו:

כפי שכתבתי במאמרי, הנתון הזה הופיע ברשתות החברתיות והוא הגיוני מאד בימים שבהם נהרגו מאות פלסטינאים ביום. אין לי עוד את המקור המדויק.

טענה נוספת שמשמיע לוי נוגעת להשלכות של התנגדות למלחמה בישראל והזדהות עם אנשי עזה:

אפילו הבעת אמפתיה כלשהי עם עזה, עם הכאב של עזה, סולידרית עם עזה, היא כמעט פלילית בישראל עכשיו, ואתה עלול להילקח למשפט ולהיענש [על כך].

האמנם הבעת אמפתיה עם הפלסטינים היא עבירה פלילית במדינת ישראל הדמוקרטית? מאז פרוץ המלחמה אכן נעצרו עשרות אזרחים בחשד של הסתה לאלימות, תמיכה בטרור והזדהות עם ארגוני טרור. המקרים הבולטים שפורסמו היו של אזרחים ערבים שהביעו תמיכה ושיבחו את טבח השבעה באוקטובר. מקרה בולט נוסף הוא של המורה הירושלמי מאיר ברוכין, אשר הצדיק את טבח השבת השחורה ואף הצדיק אונס נשים ישראליות בידי חמאס.

בהחלט ייתכנו מקרים של להיטות משטרתית יתרה, כמו במקרה של הפעיל הפרו-פלסטיני יואב בר שנעצר ושוחרר בהוראת בית המשפט. אך לא מצאנו מקרים של ישראלים שנשפטו בעוון אמפתיה עם הפלסטינים. ובכלל, אם הייתה מדיניות כזו, ודאי שגדעון לוי עצמו מזמן היה צריך למצוא עצמו מאחורי סורג ובריח – הרי אין ספק שמדובר בקול הישראלי הבולט ביותר המביע אמפתיה עם הפלסטינים והזדהות עם מצוקותיהם.

לכן שאלנו את לוי האם יש לו דוגמה לישראלים שנשפטו עקב אמפתיה עם הפלסטינים, ומדוע הוא עצמו טרם נעצר. תשובתו:

יש מקרים רבים מספור של ערבים ישראלים וגם יהודים כולל מורה בבית ספר שנעצרו בעקבות הבעת אמפתיה עם הסבל בעזה.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות