האם עיתונאי 'הארץ' צבי בראל קורא את 'הארץ'?

בפעם השניה בשבוע אחד קיבלנו דוגמא נוספת לעבודה עיתונאית *רצינית* של צבי בראל. עיניים לו ולא יראה?

 

זו הפעם השניה בתוך שבוע אחד בו אנו נדרשים לטור של צבי בראל ב'הארץ'. שני קווים מחברים בין שני הטורים: 1. בשניהם תוקף בראל את חוק הלאום (וזו זכותו); 2. בשניהם מוטלות בספק יכולותיו העיתונאיות של בראל. בטורו מאתמול ("מסריח? לא מריחים", 26.11) התלונן כיצד האיחוד האירופי לא התייחס לחוק הלאום (בינתיים הוא דווקא התייחס) ועקץ בסרקסטיות את יהדות ארה"ב על שטרם השמיעה את קולה בנושא החוק:

אז אולי ליהדות ארה"ב יש מה לומר? לאותם מיליונים שממהרים להתאחד כדי להגן על שמה הטוב של ישראל כמדינת המקלט הדמוקרטית שמובטחת לכל היהודים בעולם, אבל לא לכל אזרחיה? לאן נעלמו אותם שותפים יהודים שצעדו יחד עם השחורים האמריקאים במסע ההיסטורי לשוויון זכויות? מישהו שמע משהו מהם באחרונה על החוק לאפליית המיעוטים הישראליים? ייתכן שאמרו משהו, אבל זה בטח היה באנגלית, ואולי בגלל המרחק לא שמענו.

כנראה שבראל לא ממש ערך בדיקה לפני שקבע את קביעתו, שכן הוא פספס את הגינוי של אחד הארגונים היהודיים הבולטים בארה"ב – הליגה נגד השמצה. אבל אולי לא היה על כך דיווח בעברית? אז זהו, שהיה – באתר 'הארץ', בו בראל הוא פרשן, בעל טור, וחבר הנהלת מערכת העיתון. תחת הכותרת "הליגה נגד השמצה: חוק הלאום מיותר" (25.11, 10:00 בבוקר) נכתב:

ארגון הליגה נגד השמצה פרסם אתמול (שני) הודעה, בה הביע את התנגדותו לחוק הלאום והגדיר אותו כמיותר. הארגון מביע בהודעתו חשש כי הוויכוח הפוליטי בארץ סביב חוק הלאום מערער את מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית.

"מטריד כי עיקרון היסוד המגדיר את ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, עיקרון שהיה כל כך ברור וטבעי מאז הקמת המדינה הפך לנושא טעון מבחינה פוליטית", נכתב בהודעה שפרסם מנכ"ל הליגה נגד השמצה אברהם פוקסמן. "לניסיון להסדיר את הנושא בחוק יסוד יש כוונה טובה אך מיותרת", הוא הוסיף. לדבריו של פוקסמן, אופייה של ישראל כיהודית ודמוקרטית בא כבר לידי ביטוי היטב במגילת העצמאות ובמסמכים משפטיים מהותיים.

באותה כתבה ממש, הוזכר עוד נציג חשוב של יהדות ארה"ב:

בשבוע שעבר תקף מנהיג התנועה הרפורמית בצפון אמריקה הרב ריק ג'ייקובס את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות חוק הלאום בנוסחו הנוכחי. הוא סבור שהרבה יותר דחוף עכשיו לחזק דווקא את הפן הדמוקרטי של "מדינה יהודית ודמוקרטית".

"אינני סבור שיש ספק כלשהו בעולם בדבר אופייה היהודי של ישראל, אך יש צורך לחזק את אופייה הדמוקרטי, במיוחד עבור המיעוט הערבי", אמר ג'ייקובס.

הכתבה הנ"ל פורסמה למחרת במהדורה המודפסת של העיתון בעמוד 4, כאשר טור הדעה של בראל התפרסם בעמוד 2. קצת מביך, לא?

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות