האנטישמיות האסלאמית צועדת, ה'גרדיאן' עוצם עיניים

מה לא יעשו עורכי העיתון הבריטי הנחשב, במטרה לעדן ולהסתיר את אופיה האסלאמי האלים והמסוכן של צעדת אל קודס, השוטפת את רחובות לונדון

מאת אדם לביק

(עיבוד למאמר שפורסם במקור באתר UK Media Watch)

ביום שני האחרון, שאג דארן אוסבורן בן ה- 49 "אני רוצה להרוג את כל המוסלמים" בעת שהסיע את הטנדר שלו לתוך קבוצת מתפללים במסגד בלונדון, הרג אחד מהם ופצע אחד-עשר. כמה שעות קודם לכן, סולק אוסבורן מפאב, משום שאיים על מוסלמים באלימות.

בנוסף, דווח כי אוסבורן איים על מוסלמים שהשתתפו בעצרת "יום אל-קודס" בלונדון, עליה דווח ב'גארדיאן' הבריטי ב-20 ביוני. כך תואר המצעד ב'גארדיאן':

החשוד…בהתקפה על המסגד, העיר לכאורה הערות פוגעניות ותוקפניות על עצרת פרו-פלסטינית שהתקיימה בלונדון כמה שעות לפני שדהר לתוך קהל מתפללים

יום אל-קודס איננו עצרת "פרו-פלסטינית" גרידא. יום אל-קודס, שהונהג לראשונה על ידי האייתולה חומייני ב-1979, הינו מפגן שנאה המתאפיין בדגלי חיזבאללה וקריאות להשמדת ישראל.

ה'גארדיאן' ממשיך:

נטען כי אוסבורן אמר את הערותיו על מצעד יום אל-קודס, אשר מהווה לעתים קרובות מטרה לפעילי ימין קיצוני

למעשה, רוב ההתנגדות לעצרות יום אל-קודס לא מגיעה מכיוונם של "פעילי ימין קיצוני", כי אם מהזרם המרכזי של הקהילה היהודית, בשל קידום אנטישמיות באירוע.

ה'גארדיאן' מצטט את מארגני יום אל-קודס:

לפני המצעד, המארגנים הוציאו הצהרה המבהירה כי האירוע יתקדם כמתוכנן…למרות המידע השגוי והשקרים המופצים בימינו

ה'גארדיאן' אינו שואל לאילו "מידע שגוי ושקרים" המארגנים מתייחסים, אולם מדובר כנראה בביקורת מצדן של קבוצות יהודיות, אשר חששותיהן התאמתו, כפי שמדגים הסרטון הבא:

https://www.youtube.com/watch?v=BzMru-rHgEk

אכן, הנאום ששמעתם בסרטון, הקושר את ה"ציונים" לשריפה הקטלנית במגדל גרנפל בלונדון, וטוען כי "ישראל ודאע"ש הם אותו הדבר", נישא על ידי מארגן יום אל-קודס נאזים עלי.

ההשמטה של האנטישמיות הקיצונית ביום אל-קודס מהכתבה, מהווה דוגמה נוספת לכישלונו של ה'גארדיאן' להכיר באנטישמיות הפושה בחלק ניכר מהתנועה הפרו-פלסטינית.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות