חמלה? חמדנות!

חשבתם שישראל מטפלת בפצועים הסוריים, בעלות עשרות מיליוני שקלים, מתוך חמלה אנושית פשוטה? לקוראי המהדורה באנגלית של 'הארץ' סופר על סיבה אחרת לגמרי

פצוע סורי נקלט בגבול (צילום: דובר צה"ל)

 

חמלה ישראלית פשוטה כלפי פצועי המלחמה בסוריה, או חמדנות יהודית שרואה רק כסף? במאמר שפרסם ב'הארץ' העיתונאי הפלסטיני זוהיר אנדראוס, (What Jewish Compassion’?, 8.9) הוא טוען שישראל קיבלה תשלום כספי ממדינות המפרץ, עבור טיפול רפואי בכל פצוע סורי בתחומה.

בהישענו על תאוריות קונספירציה המאפיינות בדרך כלל את העיתונות הערבית, כותב אנדריאוס כך:

Prime Minister Benjamin Netanyahu, as expected, totally rejected the idea of taking in Syrian refugees, but took pains to remind everyone that Israel has treated more than a thousand wounded Syrians. He only "forgot" to note that his country gets money from the Gulf states for every wounded Syrian.

תרגום:

רה"מ בנימין נתניהו, כמצופה, דחה באופן מוחלט את רעיון הכנסת פליטים סוריים לישראל, אבל ניצל את ההזדמנות להזכיר לכולם שישראל טיפלה עד כה ביותר מאלף פצועים סוריים. הוא רק "שכח" להזכיר שמדינתו מקבלת כסף ממדינות המפרץ, בעבור כל פצוע סורי

הטענה חסרת השחר, לפיה מדינות המפרץ מממנות את הטיפול הישראלי בלמעלה מאלף פצועים סוריים עד כה, הופיעה רק במהדורה באנגלית. מאמרו של אנדראוס התפרסם, כלשונו, גם במהדורה בעברית, (עד שהפליט האחרון יחזור לפלסטין, 8.9) אך בגרסה בעברית נשמטה הטענה הנ"ל.

כשנשאל עורך בכיר ב'הארץ', אהוד עין גיל, מדוע טענתו המוזרה של אנדראוס מופיעה בגרסה באנגלית אך לא בגרסה בעברית, ענה שזו "שאלה טובה", הבטיח לבדוק ולא חזר עם תשובה.

כך או כך, בתגובה לטענת אנדראוס, מסר מקור בכיר במשרד ראש הממשלה ל'פרספקטיבה', את התגובה הבאה:

דבריו של אנדראוס כי ישראל מקבלת תשלום ממדינות המפרץ הפרסי על כל פצוע סורי המטופל בבתי חולים בארץ, הינם שקר וכזב. נראה, כי הרקע לטענתו חסרת הבסיס הוא אמונה בתיאוריות קונספירציה השכיחות מאוד בעולם הערבי מחד, ו"חיסולי חשבונות" בין-ערביים מאידך, תוך שימוש בשמה של ישראל

מי שמממן את הטיפול בפצועים הסוריים, הם משלמי המסים בישראל, לא מדינות המפרץ.  ממסמך שפרסם משרד הבריאות, עולה שעד אמצע שנת 2014, הוציא המשרד כ 32 מיליון שקלים על הטיפול בפצועים הסוריים. מאז, כידוע, טופלו בישראל עוד פצועים רבים ועלות הטיפול גבהה עוד.

בעקבות פניית 'פרספקטיבה' ל'הארץ', הוסרה הטענה מיד מהגרסה המקוונת של המאמר, ובתחתית המאמר המתוקן הועלתה ההבהרה הזו, לפיה הטענה הוסרה כיוון שהיתה "בלתי מבוססת".

לכידה

תרגום:

בעקבות טעות בעריכה, גרסה מוקדמת של מאמר זה כללה טענה בלתי מבוססת שישראל מקבל תשלום ממדינות המפרץ עבור טיפול באזרחים סוריים פצועים

התיקון, המייחס את ההאשמה השקרית ל"טעות עריכה", הופיע היום גם במהדורה המודפסת:

תיקון

לקריאת הגרסה באנגלית של מאמר זה לחצו כאן

 

למאמר זה התפרסמו 10 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות
  1. אנחנו נטפל בו בכפפות של משי כפרה עליו ניתן לו לבחור שחיטה שריפה טביעה או טיל אנחנו מתים על נוצרים

  2. ישראל גם מאמנת את דעאש כדי שיפילו את בשאר אסד, באמצעות זבובי נפץ. הסכינים של דעאש מיוצרים בסולתם כפי שניתן לראות בסרטונים. גם הבד הכתום זה שאריות מגוש קטיף.
    האמת היא שלערבים אין דימיון. אצלם הדימיון הוא המציאות.

  3. "עיתון לאנשים פתאים" / "עיתון לאנשים אנטישמים" – עיתון מלא שקרים, סילופים ורבעי אמיתות שמשמש לכתבי שנאה שמטרתם לשרת את האויב. חלק ניכר מהכותבים בו הינם בוגדים מסוג הבזוי ביותר

  4. יש עוד מי שמכניס את עיתון התועבה הזה לביתו !?
    יש עוד מי שמאמין שאלה טעויות שנעשו בתום לב !?

  5. נראה שעיתון הארץ מסוכסך עם עצמו ועם בני עמו ומנסה בכוח להכפיש את ישראל מבלי לבדוק את העובדות ומבלי לדווח באופן אמין על המתרחש באזורינו
    מצער מאוד

  6. טענה לא מבוססת או טענה שקרית ?
    רשלנות או שיטת מצליח ?
    איכשהו ב"הארץ" תמיד קורים נסים ונפלאות כאלה. אולי הגיע הזמן לפטר את המתרגם/העורך רב המעללים והטעויות. על פחות מזה מפטרים אנשים…

  7. ההתנהלות של ״הארץ״ מוזרה. לכאורה מדובר במאמר ״דעה״ שאינו מבטא את עמדת העיתון – אז מה זכותה של המערכת לצנזר טענה ״לא מבוססת״ ? עצם ההשמטה מעיד על כך ש״הארץ״ בעצם מכיר באחריותו לתוכן מאמרי הדעה, או לפחות לחלקם. השימוש במונח ״טעות עריכה״ מהווה עלבון לשכל הישר ולאמינות מערכת העיתון, כי שוב ממתי העיתון עורך מאמרי דעה של מי שאינו נמנה על צוות העיתונאים בעיתון ?

  8. כל פעם "טעות תרגום" אחרת, וכמו בסופרמרקט שהמחירים בקופה "במקרה" תמיד גבוהים מהנקוב, גם פה מותר להסיק שיש כוונת זדון בשקרים של "הארץ" באנגלית, עיתון היצוא #1 של ישראל.

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות