מוזר: בן כספית לא מדייק בביקורתו על נתניהו

לגיטימי להעדיף גישה ישראלית פייסנית כלפי ירדן על פני גישה קשוחה. אבל את העובדות חשוב להביא כהווייתן

התמונה שהרתיחה את עבדאללה מלך ירדן. נתניהו והמאבטח. (צילום: חיים צח, לע"מ)

משימת חייו של העיתונאי בן כספית לא השתנתה: מלתקוף את ראש הממשלה נתניהו, עבר לתקיפת ראש האופוזיציה נתניהו. לגיטימי, אבל עדיף לדייק בביקורת, כדי לא לייחס לממשלת ישראל כישלונות שלא כשלה בהם.

אלא שבטורו האחרון ב'מעריב' (שישי, 16.7) הצליח כספית לא לדייק בשני נושאים שונים באותו משפט. כזכור, לפני ארבע שנים הרג מאבטח ישראלי בדירתו ברבת עמון בעל מלאכה ירדני שניסה לרצוח אותו עם מברג. מהירי התועה נהרג בשוגג גם בעל הדירה שנכח במקום. כעבור יממה מתוחה של התבצרות המאבטח בשגרירות ישראל, הצליחה הממשלה להשיג הסכם עם מלך ירדן להעברת המאבטח לישראל חרף רצון ההמון הירדני שהתגודד סביב השגרירות להביאו למשפט להוציאו להורג.

כששבו המאבטח והשגרירה לישראל, התקבלו אצל ראש הממשלה נתניהו לפגישה לבבית, שצילום מתוכה הופץ והכעיס את הירדנים. בשלב הזה, לטענת כספית,  

הרחובות ברבת עמון רתחו לנוכח התמונה. המלך כמעט התפלץ. מאז, לא רק שלא פגש את נתניהו, הוא גם לא הסכים לדבר איתו. בהמשך, כשפרץ משבר המגנומטרים בהר הבית ונתניהו מחל על כבודו וביקש לשוחח עם המלך עבדאללה, שהיה בכלל בטיול אופנועים בארה"ב, המלך פשוט סינן אותו ולא הסכים לקבל את השיחה.

בתוך זמן קצר, כפי שהוכיח הצייצן אמיר איילת, התברר שהטענה שמאז התקרית סירב מלך ירדן לפגוש את ראש הממשלה או לדבר איתו, אינה נכונה. משרד החוץ דיווח על לפחות על ביקור גלוי אחד של ראש הממשלה בירדן, כשנתיים לאחר מכן, במהלכו נועד כמובן עם המלך הירדני. כמה ביקורים ושיחות בין ראש ממשלת ישראל למלך ירדן נערכו בארבע השנים שחלפו מאז התקרית, עליהם לא דווח, אין לדעת.

בהמשך אותו משפט כותב כספית שמשבר המגנומטרים פרץ "בהמשך", לתקרית בירדן. גם זה לא נכון. הוא פרץ לפניה. (כזכור, שני שוטרי מג"ב נהרגו בהר הבית מנשק שהוברח להר על ידי מחבל. בתגובה הרותה המדינה על הצבת מגנומטרים בכניסה להר הבית,, מה שהוביל לפריצת מהומות. למחרת אירעה התקרית בירדן)

כספית נהנה לתאר תמונה כוזבת של מערכת יחסים חד צדדית ומעליבה שכביכול התפתחה מאז בין מלך ירדן לראש ממשלת ישראל, על בסיס דיווח לפיו בשיא המשבר סירב המלך לקבל שיחה מראש הממשלה.

כאמור, העובדות הן שהיחסים בין ישראל לירדן המשיכו להתנהל ברובד הגלוי והסמוי, כולל פגישות ושיחות המנהיגים.

אין מחלוקת שירדן זקוקה לישראל לא פחות משישראל זקוקה לירדן וכנראה שאף יותר. השוואה מעמיקה מעלה שראש הממשלה הקודם בחר בקו נוקשה כלפי ירדן ובגביית מחיר ממנה על מהלכים אנטי ישראליים, בעוד ראש הממשלה הנוכחי בוחר בקו מפויס. שתי הגישות לגיטימיות. אבל בתיאור המצב, בטח מצב כה רגיש, ראוי לדייק   

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות