"סערת ענק"

התשוקה לתפוס את כל מחרימי ישראל ולהכות בהם, עלולה לגרום לנו לראות לעתים צל הרים כהרים. כמו שקרה ל'ישראל היום'

סניף של ספורה בפריז. מקור לצילום: ויקיפדיה

אתמול דיווח כתב 'ישראל היום' ערן סויסה אודות "סערת ענק ברשת" סביב חברת הפארם הבינלאומית 'ספורה', שבמענה לשאלת גולשת תמימה, ביטאה כביכול עמדה אנטי ישראלית קיצונית.

וכך כתב סויסה:

זו הייתה אמורה להיות עוד פרסומת שגרתית בעמוד האינסטגרם של רשת הפארם הענקית ספורה, אבל שאלה תמימה של גולשת ישראלית והתשובה של החברה הפכו את זה לוויכוח פוליטי סוער והזדמנות של פעילי ה-BDS להפיץ את דעותיהם.

הגולשת הישראלית שאלה אתמול (שני) בתמימות את החברה: "האם אתם עושים משלוחים לישראל?, ובתשובה לשאלה נכתב: "בשלב זה אנחנו לא עושים משלוחים לפלשתין".

מהדיווח עולה האשמה חמורה: חברת 'ספורה' למעשה אינה מכירה במדינת ישראל, קוראת לה 'פלשתין', ואין לה בעיה לפגוע ברגשותיהם של גולשים ישראלים ששואלים את נציגיה שאלות תמימות.

רק בעיה אחת: התגובה ניתנה לגולש אחר ששאל שאלה אחרת.

נציג תחילה את תגובת החברה להאשמות שכוונו אליה מפי הגולשים ברשת ודיווחים כמו זה של 'ישראל היום':

אתמול 'ספורה' נשאלה באינסטגרם אם אנחנו מבצעים משלוחים לישראל, ואז נשאלה האם אנחנו מבצעים משלוחים לפלסטין… החברה לא עושה משלוחים לישראל או לפלשתין. כך הגבנו. תשובותינו עסקו בסוגיית יעדי המשלוחים ואין לפרשן בכל דרך אחרת.

כיצד נדע מי צודק – ההודעה של 'ספורה' או הדיווח של סויסה – לאור העובדה כי התגובה מעוררת המחלוקת של החברה נמחקה בינתיים? בואו נבדוק.

זהו צילום המסך שפורסם ברחבי הרשת וגרם ככל הנראה לפרוץ הסערה. הוא מופיע גם באתר 'ישראל היום':

אכן, ניתן לראות כי בין השאלה התמימה של הגולשת הישראלית לבין תגובת 'ספורה' ישנן תגובות שאינן מופיעות בצילום המסך. יתר על כן, בעוד שם המשתמש של הגולשת הוא kanarmeraib, שם המשתמש של הגולש ש'ספורה' ענו לו הוא runwithflyingdolphins. חיפוש פשוט באינסטגרם מעלה כי מדובר בשני אנשים שונים.

במילים אחרות, התגובה מעוררת המחלוקת לא ניתנה בתשובה לשאלה "האם אתם עושים משלוחים לישראל?". ולפי שעה, אין כל ראיה לכך שבחברת 'ספורה' רואים את ישראל כ'פלשתין'.

יצוין לטובה הדיווח באתר MAKO, שדייק וציין כי התשובה של 'ספורה' הייתה לגולש ששאל על משלוחים לפלשתין.

תודה לבלוגר דייויד מהאתר Israellycool שהפנה את תשומת ליבנו לסיפור, ועל הדרך הראה שאפשר להילחם על שמה הטוב של ישראל מבלי להזדקק לבדיות וגוזמאות.

פנינו לערן סויסה והפנינו את תשומת ליבו לשגיאות בדיווח שלו. לפי שעה הוא בחר שלא להגיב.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות