שופט גרמני: פגיעה בבית כנסת איננה אנטישמיות

בית משפט גרמני קבע השבוע כי השלכת בקבוק תבערה על בית כנסת אינה מהווה אקט של אנטישמיות. קראתם על זה בתקשורת הישראלית? גם אנחנו לא

 

כאשר במהלך מבצע צוק איתן נזרק בקבוק תבערה על בית כנסת בגרמניה, זכה האירוע לסיקור מועט בתקשורת הישראלית. כך למשל דווח באתר 'וואלה!' ("בקבוקי תבערה הושלכו לעבר בית כנסת בגרמניה", 29.6)

משטרת גרמניה עצרה צעיר בן 18 שהשליך בקבוקי תבערה לעבר בית כנסת בעיר וופרטל. העיר, ובה כ-350 אלף תושבים, נמצאת במדינת נורדריין-וסטפאליה שבחלקה המערבי של גרמניה. שיעור גדול של תושביה הם מהגרים.

שלושה חשודים השתתפו בתקיפה שאירעה לפנות בוקר (שלישי) בשעה 02:00. אחד נעצר ושניים הצליחו להימלט. לדברי המשטרה, לא נגרם נזק לבית הכנסת.

למעט 'וואלה!', nrg וערוץ 7, נראה כי האירוע לא זכה לסיקור נוסף בתקשורת הישראלית. הנזק שנגרם לבית הכנסת היה מזערי, כך שביחס לאירועים אחרים שהתרחשו באותה התקופה ייתכן שתשומת הלב המועטה הייתה מובנת. אולם באופן מפתיע, סוף הפרשה – אשר לא ניתן לתארו כמזערי כלל וכלל – לא זכה כלל לאזכור בתקשורת הישראלית (למעט בגרוזל'ם פוסט באנגלית).

המשטרה הגרמנית עצרה מהר יחסית שני חשודים פלסטינים-גרמנים אשר הועמדו לדין בגין זריקת בקבוקי התבערה על בית הכנסת. אלא שבאופן מפתיע, בית המשפט זיכה אותם מהאשמה כי המניע למעשה הוא אנטישמי, והם הורשעו בגין הצתה בלבד (מאסר על תנאי ו-200 שעות עבודות שירות). הנימוק? המעשה איננו אנטישמי כי הוא נועד למשוך תשומת לב לאירועים בעזה. במילים אחרות, אומר השופט, זה לא כל כך נורא לתקוף מבנים יהודיים, בתנאי שהמניע לכך הוא פוליטי ולא אנטישמי. אתר הדיילי ביסט השווה את הפסיקה לכך שגזענים בארה"ב ישרפו כנסייה של קהילה אפרו-אמריקאית בדרום ארה"ב, תוך טענה כי הם בסך הכול רוצים למשוך את תשומת לב העולם למעשיו של שליט זימבבואה כנגד האוכלוסייה הלבנה בארצו.

לאור ההחלטה שערורייתית של בית המשפט, והנדבך הנוסף שהיא מוסיפה לדיון הער על מהות האנטישמיות, האם לא היה ראוי כי האירוע יוזכר גם בתקשורת הישראלית?

 

למאמר זה התפרסמו 4 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות
  1. זו אכן שאלה. גם לי זריקת בקבוק תבערה על בית כנסת קופץ באינסטינקט הראשוני לאנטישמיות. אבל אם נעשה רגע את הניתוח הזה בצד השני, תג מחיר על מסגד הוא פשע של שנאת מוסלמים? אני לא בטוח, הוא יוגדר לאומני. אני חושב שאותו ניתוח גם קרה שמה, פשע נגד ציונות ולא נגד יהדות. למה בית כנסת ולא שגרירות? מניח שפחד מעונש יותר גדול.
    ולגבי חומרת העונש, אינני שופט אבל הרשעה זה יותר מפתיחת כתב אישום, שזה לא קרה לאף מסגד שנפגע מאז יולי 2011.

  2. הפרקליט בלינץ, אוסטריה החליט שציטוט (מזוייף) בפייסבוק של היטלר ע"י מהגר טורקי איננה אנטישמיות אלא ביקורת נגד ישראל, ולכן ביטל את ההאשמות נגדו.
    נראה שאולי הבוס שלו יפתח מחדש את התיק, לא בטוח.

  3. אבל קישקוש על קיר מסגד זאת גזענות-אין ספק שמדובר בליקוי מאורות או ליתר דיוק ליקוי נפשי של העיתונות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות