אתר Ynet בשירות ה BDS

הפגנה זניחה שאורגנה על ידי שורת ארגונים אנטי-ישראלים הפכה באתר למחאה ספונטנית נגד הפרת זכויות. כך עוותה המציאות

ההפגנה בסן-פרנסיסקו. צילום מסך מתוך עמוד הטוויטר של MPower Change

ולהלן החדשות, מקורות בהמשך:

בשבוע שעבר התקיימה בסן פרנסיסקו הפגנה זניחה וחסרת משמעות, שספק אם ישנה הצדקה כלשהי לדווח עליה.

במסגרת כנס הענן של חברת גוגל, כ-30 עובדים (מתוך כמאה אלף עובדי החברה בארצות הברית) הפגינו למשך זמן קצר, הניפו שלט וחסמו כביש במחאה על "פרויקט נימבוס" – ההסכם במסגרתו חברות גוגל ואמזון מספקות שירותי ענן לממשלת ישראל.

המחאה כולה אורגנה בידי שורה של ארגונים אנטי-ישראלים, כחלק מקמפיין אנטי-ישראלי בלעדי שמטרתו להשמיץ ולעודד חרם כנגד ישראל.

30 עובדים מתוך 100,000 הם 0.03% מהעובדים.

וכך דווח על ההפגנה באתר Ynet, בכתבה מאת רפאל קאהאן:

ההפגנה היא יוזמה של עובדים מודאגים בגוגל, החוששים שהחברה שלהם מעדיפה לקצור רווחים על חשבון זכויות האדם של הפלסטינים; חלקם אכן פעילי BDS וכאלו "המתנגדים לישראל ותומכים בפלסטינים", אך בוודאי שלא כולם; ומדובר במחאה שהיא חלק מתנועה רחבה הרבה יותר בחברה, של עובדים המתנגדים לשיתוף הפעולה של חברתם עם ממשלות מפירות זכויות אדם, כולל הרשויות האמריקניות.

כפי שכבר הבנתם, מדובר בשטויות אנטי-עיתונאיות. לאורך הכתבה, קאהאן מצטט את המפגינים ומפרט את חששותיהם באריכות, מה שמעלה את הרושם של מחאה "אותנטית" חסרת שיוך ארגוני. הוא לא מספר לקוראים שמדובר בקמפיין שהחל על ידי שורת ארגונים אנטי-ישראלים כבר לפני שנתיים, תחת הסיסמה "לא לטכנולוגיה לאפרטהייד" (#NoTechForApartheid).

קאהאן כלל לא מספר לקוראים על המקורות הארגוניים של ההפגנה הכושלת – למרות שהרשת מלאה בארגוני חרם אנטי-ישראליים שלקחו לעצמם קרדיט, כולל כאלה שהודיעו על ההפגנה כשבוע לפני שהתקיימה.

שיא הקשקשת מגיע כשכתב Ynet מספר לקוראים שמדובר בחלק ממאבק רחב יותר:

חשוב להדגיש שמחאת עובדי גוגל לא מתמקדת רק בפעילות החברה בישראל. עובדי גוגל לא היססו להסתייג בשנים האחרונות מעסקאות נוספות שהחברה חתמה עם ממשלות או אפילו עם סוכנויות פדרליות אמריקאיות כמו למשל משמר הגבול האמריקאי. כך למשל העובדים מחו נגד שימוש בטכנולוגיית הבינה המלאכותית שלה במסגרת הפעלת מל"טי תקיפה אמריקאיים.

האם יש קשר בין המחאה האנטי-ישראלית למחאות האחרות שקאהאן מציין? הוא עצמו אינו מספק ראיות כלשהן לקיומו של קשר כזה. אנחנו, לעומת זאת, נציין שני פרטים שהוא שכח:

ראשית, רוב הארגונים המשייכים עצמם למחאה נגד פרויקט נימבוס הם ארגונים שהתנגדות לישראל מהווה את כל הווייתם – הוועדה הלאומית של תנועת ה-BDS, "תנועת הנוער הפלסטיני", "קול יהודי לשלום", "פרויקט הצדק של עדאלה" ועוד.

שנית, המחאות האחרות שקאהאן מציין היו שונות מאוד באופיין ובהיקפן. כך, על העצומה נגד שיתוף הפעולה עם ממשל הגבול האמריקני חתמו למעלה מ-1,000 עובדי גוגל; ועל העצומה נגד עסקת המל"טים חתמו למעלה מ-3,100 עובדי החברה. אף אחת מהעצומות לא הזכירה את ישראל.

האם רפאל קאהאן טרח לשאול מישהו מאותם אלפי עובדים, האם הם מסכימים לכך שהוא יצמיד להם גם את המאבק למען החרמת מדינת ישראל?

בכל הזהירות המתבקשת, אנו ננחש שהתשובה היא "לא".

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות