האומנם "המוני בריטים רצים לגוגל לבדוק מה זה האיחוד האירופי"?

המשפט בכותרת הופיע בתקשורת אינספור פעמים באינספור תצורות, במטרה להטיל דופי בתוצאות המשאל. אבל אז הוחלט לבדוק אותו

 

רוגל אלפר שוב מביע את דעתו על בערותו של ההמון (לסגור את הפייסבוק, 7.3):

במהלך היממה שאחרי פרסום תוצאות משאל העם, שבו הכריעו הבריטים בעד עזיבת האיחוד האירופי, שאלת החיפוש בגוגל בבריטניה, שהגיעה למקום השני בדירוג, היתה "מה זה האיחוד האירופי", במקום הראשון הופיעה השאלה "מה זה אומר לעזוב את האיחוד האירופי", ובמקום השלישי — "אילו מדינות חברות באיחוד האירופי".

אם נדמה לכם שהשאלות הללו מעידות על נבערותם של מצביעים, שרק כמה שעות לפני כן הצביעו בנחרצות בעד ברקזיט — קחו בחשבון, שגוגל דיווחה כי השאלה "מה יקרה אם נעזוב את האיחוד" יותר משילשה עצמה שמונה שעות אחרי סגירת הקלפיות, והשאלה "מה זה ברקזיט" תפסה את המקום השני מבחינת מספר ההופעות, מקרב השאלות שהמתקדו במשאל העם.

להגנת אלפר יאמר שהוא לא המציא את העניין. דיווחים בתקשורת כי הבריטים מגגלים בפאניקה מהו האיחוד פורסמו בהרחבה בארץ ובעולם. אלא שבניגוד לדימוי של אלפר, לא מדובר בחיפוש הכי נפוץ בבריטניה, אלא רק בחיפושים הקשורים לברקסיט עצמו. ניחא.

 

כמה בריטים באמת חיפשו בגוגל תשובה לשאלה מה זה האיחוד האירופי?

ה"טלגרף" הבריטי הסביר שהסיפור כולו איננו אלא סערה בכוס תה. מדוע? הנתונים הנ"ל התבססו על פרסום של "גוגל טרנדס", המראה מגמות בחיפושים. ואכן, חיפושים אודות מהו האיחוד קפצו בצורה משמעותית לאחר משאל העם. אבל כאשר נכנסים לנתונים, מתברר כי ככל הנראה רק כ-1000 איש ביצעו את החיפוש הנ"ל.

אלף בריטים בסך הכל.

1000 חיפושים ביום היו קפיצה משמעותית של 250% בחיפושים, אבל עדיין (גם כאשר מתחשבים בחיפושים דומים)  מדובר בחלק זעום מכלל האוכלוסיה במדינה, המונה למעלה מ 64 מיליון איש.

לצורך השוואה, פעיל בטוויטר העלה את הגרף הנ"ל המשווה בין מספר החיפושים "מהו האיחוד האירופי" ובין חיפושים למשחקי הכס ומשחקי היורו. אלף הבריטים שאכן חיפשו את השאלה, מיוצגים בנקודה זעירה ובלתי נראית על הגרף, אבל חוזרים אלינו שוב ושוב בדיווחים בתקשורת ככ"המונים", למשל הבוקר, בטורו של אלפר.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות