השופט חשין לא "חרג ממנהגו"

יחסו של דב הר שפי, אביה של מרגלית הר שפי, אל השופט מישאל חשין, טעון למדי באופן טבעי. עם זאת, בעובדות, עדיין, צריך לדייק

מישאל חשין ז"ל. (צילום: קובי גדעון פלאש 90)

 

דב הר שפי, אביה של מרגלית הר שפי, לא אהב את הנקרולוג האוהד  ("חשן משפט",25.9), שפורסם ב'מקור ראשון' לשופט מישאל חשין ז"ל, מי שעמד בראש ההרכב שדן בערעור שהגישה בתו. הר שפי פרסם בעיתון תגובה משלו ("היטה משפט", 3.10), בה טען שידוע לו ממקור מהימן שחשין חרץ מראש את דינה של בתו, עוד בטרם הובא עניינה בפניו, "ממניעים של שנאה ונקמה".

אלא, שהר שפי לא התייחס רק למשפט בתו, והביא דוגמא נוספת לחוסר ניקיון כפיו של השופט חשין:

דוגמה נוספת המעלה לפחות חשד להעדר ניקיון לבב היא זיכויו של שמחה דיניץ מאשמת גניבה מכספי ציבור. חשין מיעט מאוד לזכות בערעורים פליליים שהוגשו לבית המשפט העליון. אבל במקרה זה הוא חרג באופן בולט ממנהגו. שמחה דיניץ היה יו"ר הסוכנות ושגריר ישראל בארה"ב בעבר, אח של יורם דיניץ, שהיה פרופסור למשפטים. מפסק הדין נראה שחשין עשה פיתולים משפטיים כדי לזכותו.

זכרונו של הר שפי, כך נראה, בגד בו. מישאל חשין לא דן בערעור של שמחה דיניץ, (דנו בערעור השופטים לוין, אור ודורנר) ולפיכך חשין "לא חרג באופן בולט ממנהגו". בנוסף, חיפוש באינטרנט אינו מגלה פרופסור למשפטים בשם "יורם דיניץ", וניתן לשער שמדובר בבילבול עם הפרופסור הנודע יורם דינשטיין.

תגובת דב הר שפי:

"כתבתי מהזכרון, אם טעיתי אני מתנצל".

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות
Loading Gif... לפתיחת כל התגובות
  1. גם אם זה היה נכון, זו היתה האשמה מאוד מוזרה. לא לזכות אנשים זה מנהג שצריך לדבוק בו? לתומי חשבתי ששופט צריך לבחון כל מקרה לגופו ולקבוע האם היתה סיבה טובה לערער.

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות