'הארץ': "לטענת ישראל" חמאס משתמש בבתי חולים לצרכים צבאיים

למרות הוכחות מצולמות מהבונקרים והודאות מחבלים בחקירות, מטיל 'הארץ' ספק בחשיפת צה"ל שבתיה"ח ברצועה שימשו את חמאס למטרות צבאיות

מפקדה צבאית מסועפת מתחת בית החולים שיפא (צילום: דובר צה"ל)

ביום שישי התפרסמה ב'הארץ', בחתימת איי פי, ירדן מיכאלי ואבי שרף, כתבה מקיפה על מצב בתי החולים בעזה.

הכתבה כולה עוסקת בתיאור המשבר העמוק בו מצויים בתי החולים ברצועה ובסבלם של הנזקקים להם, כמובן באשמת ישראל.

אבל כשמגיעים לעניין הבלתי נמנע – הסיבה שבגינה מצויים בתי החולים תחת לחץ צבאי ישראלי ובמשבר כה עמוק, מתגלה לפתע שכל מה שחשבנו לעובדות, הופך ל"טענות".   

כך 'הארץ':

מאז הכריזה ישראל מלחמה נגד חמאס בעקבות התקפות הפתע שלו בדרום ישראל ב–7 באוקטובר, היא האשימה שוב ושוב את הארגון הצבאי האסלאמי בשימוש בבתי החולים של עזה כמסווה לפעילות צבאית. האשמות ישראל התמקדו במיוחד בשיפא, בטענה שחמאס החביא מרכזי פיקוד ובונקרים מתחת למתחם הנרחב של בית החולים. בסוף נובמבר 2023 חשף צה"ל את מה שלטענתו היה מתקן צבאי של חמאס מתחת לבית החולים.

ישראל "מאשימה" את חמאס בשימוש צבאי בבתי החולים, מרכזי פיקוד ובונקרים תחת בתי החולים הם "טענה" של ישראל, וחשיפתם בפני כל העולם גם היא "טענה" של ישראל שמה שנחשף הוא בונקרים ומרכזי פיקוד.

מתעורר הצורך המוזר לשוב ולקבוע:

שימוש חמאס בבתי חולים כמפקדות צבאיות אינו בגדר "טענה" ישראלית אלא עובדה.

צה"ל חשף את הבונקרים והמפקדות לעיני המצלמות, מחבלים הודו בכך בחקירות, חטופים תועדו מפונים אליהם מיד אחרי החטיפה וחברי סגל והנהלה של בתי חולים ברצועה הודו ששימשו בעצמם קצינים בזרוע הצבאית של חמאס.

למעשה אין דבר יותר מוכח, מובהק, מגובה, מוצלב ומאושר באמצעות הודאות ישירות של מחבלי חמאס, מכך שהיות בתי החולים ברצועה אתרים צבאיים, אינו "טענה" של ישראל אלא עובדה.

אתה רואה את הכתבה הזו ושואל את עצמך: אני קורא 'הארץ' בעברית, או צופה בטלוויזיית 'אל אקצא' של חמאס בערבית?

התשובה העגומה: אין לדעת. ההבדלים מטושטשים מדי.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

הצהרת נגישות

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.
Ez accessibility wheelchair logo

נגישות